NİLÜFER'DE KRİZ ÇÖZÜLEMİYOR!

NİLÜFER'DE KRİZ ÇÖZÜLEMİYOR!

KENT GÜNDEMİ, 11 Eylül 2024 Çarşamba, 16:58
31 Mart yerel seçimlerinden sonra Nilüfer'de ruhsat krizi yaşanıyor. Ülke ekonomisinde yaşanan krizin giderek ağırlaşması sonucu birde Şadi Özdemir'in bu tavrı ile Nilüfer ilçesinde başka bir ağır bir kriz yaşanıyor.

Nilüfer İlçesi son yılların en büyük krizi ile karşı karşıya. Eski başkan Turgay Erdem zamanında onaylanan inşaatların ruhsatları mevcut yönetim tarafından imzalanmıyor. Bu durum ise en çok projeden daire ve dükkan alan vatandaşları olumsuz yönde etkiliyor.

Şadi Özdemir ise bu durumla ilgili eski başkan Turgay Erdem'i suçluyor. Erdem'in onayladığı projeleri imzalamak istemeyen Özdemir yönetiminin, çözüm odaklı görüşmeleri ise dışarı sızdırıldığı iddia ediliyor.

4 KİŞİNİN KATILDIĞI TOPLANTI KONULARI MEDYAYA NASIL SIZAR?

Eski ruhsatların çözüm aşamasında yapılan toplantılarda ise ilginç bir konu gündeme geldi. İddialara göre aralarında sivil toplum örgütü temsilcisinin de olduğu toplantı maddeleri ve tartışılan konular birkaç gün sonra bazı medya organlarında yer aldığı söyleniyor. Kulisler bu yaşanan durumu ise ''Çözüme kavuşmamasını istemeyen birileri var!'' şeklinde yorumluyor.

Bir başka görüş ise bir lobinin Nilüfer'de ki dengeleri kendi lehine çevirmek istemesi.

100 MÜTEAHİTİN PROJELERİ ASKIDA İDDİASI

Nilüfer ilçe sınırlarında yaklaşık 100 müteahit çözüm bekliyor. Bu projelerden daire yada dükkan alan vatandaş ise mağdur durumda. Devam eden inşaatların bir kısmının tamamı satılmış ve yeni sahipleri Nilüfer Belediyesi'nin alacağı karara odaklanmış durumda.

MÜTEAHİTLER SESSİZ SEDASIZ BEKLİYOR

Bu inşaat firmalarının sahipleri sessiz sedasız bekliyor yada beklemek zorunda. Çünkü yeni yönetimin yaklaşımından çok memnun değiller. Bu bilgi üzerine görüştüğümüz müteahhitlerin büyük bir kısmının, Şadi Özdemir'in tavrından son derece şikayetçi olduğu ortaya çıkıyor. Müteahitlerin sessiz kalmasında ki en büyük etken ise mevcut projelerin onaylanmamasından çekiniyorlar. Çünkü yüksek maliyetler ile devam eden projelerin zaman geçtikçe baş edilemez durumda olacağından dolayı bir iletişim kazası yaşamak istemiyorlar.

VATANDAŞ VE YATIRIMCI İSE CHP GENEL MERKEZİ VE BURSA MİLLETVEKİLLERİNDEN DESTEK BEKLİYOR

Bu konunun çözüme kavuşamaması ruhsatları onaylanmayan vatandaşları tedirgin ediyor. Çözüme kapalı bir durum olduğu iddia edilen ruhsat problemi üzerine CHP'nin milletvekillerinden de destek isteyen mağdurlar bu konunun en kısa sürede çözüme kavuşmasından yana beklentileri var.

CHP örgütünün görüşü ise Şadi Özdemir'i aday olarak gösteren Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun bu konuya duyarsız kaldığı yönünde. CHP'liler vatandaşın mağduriyetinin daha fazla olduğunu ve bu konu ile ilgili uzlaşmacı bir yöntem geliştirilmesi gerektiğini vurguluyorlar.

KENT GÜNDEMİ 11 Eylül 2024 Çarşamba, 16:58

Yorumlar

Öne Çıkanlar

Diğer Haberler

'GEMLİK KENT KONSEYİ'NDEN BAŞKAN DEVİREN'E SERT TEPKİ!

'GEMLİK KENT KONSEYİ'NDEN BAŞKAN DEVİREN'E SERT TEPKİ!

BURSASPOR'DA YENİ GÖREVLENDİRME

BURSASPOR'DA YENİ GÖREVLENDİRME

NİLÜFER'DE Kİ TABLO ŞAŞIRTTI! BAKAN SÖYLEMİŞTİ!

NİLÜFER'DE Kİ TABLO ŞAŞIRTTI! BAKAN SÖYLEMİŞTİ!

BURSASPOR'DA YENİ KOMBİNE BİLET SATIŞI OLACAK MI?

BURSASPOR'DA YENİ KOMBİNE BİLET SATIŞI OLACAK MI?

FEZA SOYSAL İSTEDİ BOZBEY ALACAK!

FEZA SOYSAL İSTEDİ BOZBEY ALACAK!

GASTRO FESTİVALİNE YAKIŞMAYAN  "YANKI" LAR

GASTRO FESTİVALİNE YAKIŞMAYAN "YANKI" LAR