NİLÜFER'DE Kİ TABLO ŞAŞIRTTI! BAKAN SÖYLEMİŞTİ!

NİLÜFER'DE Kİ TABLO ŞAŞIRTTI! BAKAN SÖYLEMİŞTİ!

ÖZEL HABER, 16 Eylül 2024 Pazartesi, 12:35
Bursa'nın göbeğindeki mahallelerde ilkokul yok, ortaokul yok... Nilüfer ilçesinde ki durum hayretler içinde bıraktı.Nilüfer, nasıl oldu da bu kadar geri kaldı? Rakamlar ortada... İnanılmaz bir tablo var... 20 yılın sonunda Nilüfer'in geldiği noktaya hayret edeceksiniz.

Bursa'nın gözde yerleşim birimi haline gelen Nilüfer'de durum nasıl? 64 mahallenin bulunduğu 484 bin nüfuslu Nilüfer'de toplam 157 kamu okulu bulunuyor.
Daha öncede Yıldırım ve Osmangazi İlçesinde ki feci tabloyu gündeme taşıyan Tele16haberden Tayfun Çavuşoğlu bu sefer Nilüfer ilçesinde ki durumu gözler önüne serdi; Gazeteci Çavuşoğlu ,Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu seçim öncesinde yaptığı bir konuşmayı hatırlatarak, "Bursa'yı bir dolaşın. En geri kalmış ilçesi Nilüfer!" deyivermişti dedi

Kurum türlerine göre Nilüfer'de; 2 fen lisesi, 6 Anadolu imam hatip ve imam hatip lisesi, 11 Anadolu Lisesi, 20 anaokulu, 45 ilkokul, 6 imam hatip ortaokulu, 37 ortaokul var. Ayrıca, özel eğitim meslek okulu, rehberlik araştırma merkezi, işitme engelliler ve hafif düzey zihinsel engelliler ilkokulları, güzel sanatlar lisesi, üstün zekalılar için BİLSEM gibi okul ve merkezler de mevcut. Özel okulların bu ilçeye adeta "yığılmış" olduğu gerçeğini de unutmamalıyız.

İşte Tayfun Çavuşoğlı'nun kaleme aldığı yazının detayları;

ANADOLU LİSELERİ İŞTE BÖYLE KİMLİKSİZLEŞTİRİLDİ

Nilüfer'deki nitelikli okullara baktığımızda ise sınavla öğrenci alan 2 Fen Lisesine ilave olarak, 11 Anadolu lisesinden sadece 2'sinin "nitelikli okul" sayıldığını görüyoruz. Ancak ilçedeki 3 Anadolu imam hatip lisesinin 3'ü de nitelikli okullar listesinde yer alıyor. (Bu nitelikli okul tanımı çok nahoş ama zamanın AK Partili Milli Eğitim Bakanı tarafından sınavla öğrenci alan okul anlamında kullanılmış bir ifade.) Her liseyi Anadolu lisesi diye tanımlayıp bir yandan göz boyadıkları gibi, bir yandan da bu okul türünü velinin-öğrencinin gözünde itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Milli Eğitim Bakanlığı'nın imam hatip dayatması sadece müfredatta değil, hemen her alanda kendi gösterdi, göstermeye de devam ediyor.

Dönelim listelere... 64 mahalleden oluşan Nilüfer ilçesinde, tam 24 mahallede ilkokul yok, 31 mahallede ortaokul yok. Nilüfer'in 18 mahallesinde ise ne ilkokul ne de ortaokul bulunuyor. Yüzdeye vursak, Nilüfer ilçesinin mahallelerinin neredeyse yüzde 50'sinde ortaokul yok, yaklaşık yüzde 40'ında ilkokul yok, ey okur! Mahallelerin neredeyse yüzde 30'unda ilkokul ya da ortaokul, hiçbir okul yok... Yeterince gelişememiş il ve ilçelerimiz için bile böyle bir tabloyu hoş görmek söz konusu değilken, Bursa'nın en gözde ilçesinden söz ediyoruz. İnanmakta güçlük çekenler için, bu mahalleleri hatırlatalım.

NİLÜFER'DE İLKOKULU OLMAYAN 24 MAHALLE

23 Nisan, 29 Ekim, Alaaddinbey, Atlas, Ayvaköy, Başköy, Büyükbalıklı, Çatalağıl, Çaylı, Dağyenice, Ertuğrul, Fadıllı, İhsaniye, İnegazi, Kadriye, Karacaoba, Karaman, Konaklı, Korubaşı, Kurtuluş, Kuruçeşme, Makşempınarı, Unçukuru, Üçpınar

NİLÜFER'DE ORTAOKULSUZ 31 MAHALLE

23 Nisan, 29 Ekim, Alaaddinbey, Altınşehir, Atlas, Ayvaköy, Balat, Başköy, Büyükbalıklı, Çatalağıl, Çaylı, Dağyenice, Esentepe, Fadıllı, Gökçe, Gümüştepe, Güngören, İnegazi, Kadriye, Karacaoba, Karaman, Korubaşı, Kurtuluş, Kuruçeşme, Kültür, Makşempınarı, Özlüce, Unçukuru, Üçevler, Üçpınar, Yüzüncüyıl BU 18 MAHALLEDE NE İLKOKUL NE DE ORTAOKUL VAR 23 Nisan, 29 Ekim, Alaaddinbey, Atlas, Ayvaköy, Büyükbalıklı, Çatalağıl, Çaylı, Dağyenice, Fadıllı, Kadriye, Karacaoba, Karaman, Korubaşı, Kurtuluş, Kuruçeşme, Makşempınarı, Üçpınar

BURSA MERKEZ İLÇELERİNDE 109 MAHALLE İLKOKULSUZ

Konuyu bir dakikalığına Bursa'nın üç merkez ilçesindeki genel toplamlara taşıyayım istiyorum. Tablo halinde incelemesi daha kolay ama kısaca şunu belirteyim. Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer'in toplam 271 mahallesi var. Bunların 109'unda ilkokul, 129'unda ortaokul yok. 83 mahallede ise hem ilkokul hem ortaokul yok. İlçe Mahalle Sayısı Toplam Resmi Okul İlkokul olmayan Mahalle Ortaokul olmayan Mahalle Hiç İlk ve Ortokul Olmayan Mahalle osmangazi 136 289 52 62 44 yıldırım 71 186 33 36 21 nilüfer 64 157 24 31 18 Toplamlar 271 632 109 129 83 Millî Eğitim Bakanlığı'nın tek amacı var, okulları tarikatlara teslim etmek ya da din eğitimi ağırlıklı hale dönüştürmek... Zaten Millî Eğitim Bakanı dahil kimse de bunu saklamıyor. Gelelim finale... Konuyu yine Nilüfer'den bağlayalım...

BAKAN DEDİYDİ ZATEN: "NİLÜFER, BURSA'NIN EN GERİ KALMIŞ İLÇESİ"

Gülümseyerek hatırlayacaksınız, mart 2019 yerel seçimleri öncesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu seçim öncesinde yaptığı bir konuşmada, "Bursa'yı bir dolaşın. En geri kalmış ilçesi Nilüfer!" deyivermişti. Nilüfer'in, ilçelere göre insani gelişmişlik endeksinde Kadıköy, Beşiktaş, Çankaya, Karşıyaka, Şişli gibi ilçelere rakip olduğundan ve ilk 5'e girdiğinden bile haberi olmayan Bakan'ın, sadece CHP'li belediyeleri eleştirmek adına laf olsun diye bu cümleleri kurması üzerine Bursa'dan da epey yoğun itiraz sesleri yükselmişti... (Yok canım, o kadar da değil, AK Partililerin gıkı çıkmadı ki zaten Atatürk Stadyumu yıkılırken de, Atatürk Spor Salonu yıkılırken de, Memleket Hastanesi dahil hastaneler kapatılırken de gık diyememişlerdi. Yıllarca ithal adayları Bursa milletvekili seçtiler, Atıcılar Mahallesi'nde kendi haline bıraksan Heykel'i bulamayacak kişiler, Bursa'nın hayati konularında Bursalılar adına karar vericiler oldu.) Ama biz kötümserliği bırakıp, vaziyete başka bir pencereden bakalım... Belki Sayın Bakan, bizim o günlerde fark etmediğimiz bir detayı, Nilüfer'in eğitimdeki yerini kast ediyordu? Aslında "Bakan" değil, "Gören" idi... Olamaz mı yani!?

https://tele16haber.com/nilufer-nasil-oldu-da-bu-kadar-geri-kaldi/

ÖZEL HABER 16 Eylül 2024 Pazartesi, 12:35

Yorumlar

Öne Çıkanlar

Diğer Haberler

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK!  BELEDİYEDEN YENİ KARAR

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK! BELEDİYEDEN YENİ KARAR

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA  GÜÇ BİRLİĞİ

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA GÜÇ BİRLİĞİ