GASTRO FESTİVALİNE YAKIŞMAYAN  "YANKI" LAR

GASTRO FESTİVALİNE YAKIŞMAYAN "YANKI" LAR

ÖZEL HABER, 18 Eylül 2024 Çarşamba, 10:41
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve büyük ilgi gören "Bursa Gastronomi Festivali" rekor katılımla sona ererken, festival sırasında yaşanan bir olay pes dedirtti. Öğrencilere burs için Cuma kavurması satan gençlere Kültür AŞ Genel Müdürü Yankı İçöz'ün, "Standınızda masa çok" diyerek gençleri hem tehdit edip hem de zabıta memurları ile müdahale ettirdiği ileri sürüldü.

Bursa'nın zengin gastronomi kültürünü dünyaya tanıtmak amacıyla ve bu alanda da kenti markalaştırmak hedefiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Bursa Gastro Festivali"nin üçüncüsü yine Merinos Park'ta düzenlendi. Kısa sürede önemli bir festival havasına bürünen Bursa Gastronomi Festivali'ne 3 günde 500 bin kişi gibi rekor bir katılım gerçekleşti. Bursa adına önemli bir tanıtım fırsatı elde edildi.Ancak festivale yakışmayan durumlar yaşandığı ortaya çıktı. Büyükorhan Belediyesi'ne ayrılan standı Büyükorhanlı gençler kullanarak meşhur "Büyükorhan Cuma kavurması" yaparak sattılar. Elde edilen gelir ise öğrencilere burs olarak dağıtılacak. Standaki gençlerin tamamı gönüllülük esasına göre görev alanı ve gelirin tamamının öğrencilere gitmesi hedeflendi.

Festivalin düzenleyicisi olan Kültür AŞ'nin Genel Müdürü Yankı İçöz, iddiaya göre festivalin en fazla ilgi gören standlarından biri haline gelen Büyükorhanlı gençlerin yanına giderek, stant çevresinde fazla masa olduğu gerekçesiyle gençleri "kaldırırın standı" diyerek tehdit etti. Gençlerin masaları kaldırmaması üzerine hışımla ayrılan Yankı İçöz, daha sonra zabıtalarla geri dönerek gençlerin üzerine yürüdü. Yaşananlara şahit olan gençlerden birisi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Alanda herkes gördü. Böyle egolu böyle dik başlı bir insan ne duyduk ne gördük. Sosyal medyalarımızdan paylaştık sonra sildiriyorlar bize sonraki etkinliklerde başınız ağrır diye" ifadelerini kullandı.

Kültür AŞ Genel Müdürü'nün standın Büyükorhanlı gençler tarafından değil de AK Partili Büyükorhan Belediyesi tarafından kullanıldığını düşünerek bu harekete girdiğini düşündüklerini belirten gençler, "Bu kişi hem Büyükorhanlılara hem dağlılara saygısızlık yapmıştır" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Kaynak:Ayşe Candan

ÖZEL HABER 18 Eylül 2024 Çarşamba, 10:41

Yorumlar

Öne Çıkanlar

Diğer Haberler

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA  GÜÇ BİRLİĞİ

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA GÜÇ BİRLİĞİ

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK!  BELEDİYEDEN YENİ KARAR

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK! BELEDİYEDEN YENİ KARAR

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!