MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN BOZBEY VE AYDIN'A SANSÜR!

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN BOZBEY VE AYDIN'A SANSÜR!

BURSA SİYASETİ, 10 Eylül 2024 Salı, 10:07
2024 - 2025 Eğitim-Öğretim Yılının ilk gününde Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ve il protokolünün katılımıyla gerçekleşti. Bursa İl Milli Eğitim Müdürü bu yılki törene katılan CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın'ın adını bir kez bile zikretmedi.

Geçmişte açılışlara katılan Bursa Büyükşehir ve Osmangazi belediye başkanlarının, milletvekillerinin adlarını açıkça yazan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu yılki törene katılan CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın'ın adını bir kez bile zikretmedi.

2024 - 2025 Eğitim-Öğretim Yılının ilk gününde düzenlenen tören ve etkinliklere Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın da katıldı ancak konuyla ilgili Milli Eğitim Bursa İl Müdürlüğü'nce hazırlanan basın bülteninde, belediye başkanlarının adı yer almadı, sadece "il protokolü" ifadesine yer verildi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mustafa Bozbey ve Erkan Aydın'ı sansürledi.Konuyla ilgili bir yazı kaleme alan gazeteci Tayfun Çavuşoğlu,"Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mustafa Bozbey ve Erkan Aydın'ı sansürledi. Detayları anlatacağım. İşin içinde sansürcülük var, isim karartma var, bu nedenle durumun iyi niyetle izahı epey zor. İzahı olmayan şeyin, mizahı olur.Milli Eğitim'den muhtemelen "bültende hiçbir siyasinin adını vermedik" diye bir savunma gelecek, kim bilir? Savunma bu bakış açısıyla gelecekse, bence hiç gelmesin, çünkü mazideki örnekler ve arşiv, bu savunmayı kökünden çürütür. Daha sağlam gerekçeler lâzım, benden söylemesi...2024 - 2025 Eğitim-Öğretim Yılının ilk gününde Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ve il protokolünün katılımıyla Mehmet Torun Özel Eğitim Meslek Okulu'nda açılış programı düzenlendi. Geçmişte açılışlara katılan AK Partili Bursa Büyükşehir ve Osmangazi belediye başkanlarının, milletvekillerinin adlarını açıkça yazan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu yılki törene katılan CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın'ın adını bir kez bile zikretmedi.Radara ilk takılan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu oldu ama diğer il müdürlerinin de benzer zorluklar yaşaması ihtimali var. Hâlbuki bu tür davranışlara hiç gerek yok. Bursa halkının güvenini kazanarak seçimle oturdukları o koltuklarda kamu görevi icra eden belediye başkanlarına ve Bursa halkının iradesine saygı göstermek, kısacası demokrasiye inanmak yeterli... O saygı olsa, CHP'li başkanların adını zikretmemek adına, etkinliklere katıldığı halde adına yer verilmeyen AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan'ı, AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman ile İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu'nu da sansürlemeye de hiç gerek kalmazdı." ifadelerini kullandı.

Tayfun Çavuşoğlu'nun yazısının tamamı

BURSA SİYASETİ 10 Eylül 2024 Salı, 10:07

Yorumlar

Öne Çıkanlar

Diğer Haberler

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK!  BELEDİYEDEN YENİ KARAR

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK! BELEDİYEDEN YENİ KARAR

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA  GÜÇ BİRLİĞİ

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA GÜÇ BİRLİĞİ