BURSA'DA SKANDAL İDDİA!

BURSA'DA SKANDAL İDDİA!

ÖZEL HABER, 16 Eylül 2024 Pazartesi, 10:35
Osmangazi ilçesi sınırları içerisinde bulunan Erdem Bayazıt Ortaokulu'ndan gelen iddialar pes dedirtti.

2024-2025 eğitim öğretim yılı beraberindeki sorunlarla birlikte başladı.

Her yıl okul başladığında eğitimcilerin, devletin verdiği kitaplar dışında farklı yayın evlerinin kitaplarını talep etmesi tepkilere neden oluyor. Bu yıl da, Bursa'nın pek çok okulunda, öğretmenler tarafından Devletin vermiş olduğu kitaplar dışında kitapların istendiğine tanık olundu.

Eğitimcilerin istediği kitapların, farklı kırtasiyelerle anlaşmalı olduğu eserler olduğu görülürken, özellikle ''dersleri bunlardan işleyeceğiz'' denilmesi nedeniyle, veliler ekonomik olarak ülkenin zor günlerden geçtiği dönemde, belirtilen kitapları almak zorunda kalıyor.

Erdem Bayazıt Ortaokul velileri okul yönetiminin aldığı kararla şoke oldular. Velilerin iddiasına göre okul tarafından istenilen yardımcı kitapların belirlenen kırtasiyeden alınması istendi. Okul tarafından belirlenen kırtasiyeye giderek kitapları alan veliler ödeme kısmına geldiğinde kırtasiye sahibinin " Kredi kartı ile ödeme alamaıyoruz. Okul Müdürü Merve hanımım talimatı var nakit ödemek zorundasınız " cevabı ile karşılaşıyor.

Öğrenci velileri ellerinde nakit para olmadığını ,kartla ödeme yapmak dışında başka şansları olmadığı konusunda ısrarcı davranmış olsalarda,kırtasiyenin tutumu değişmiyor.

DAHA BİTMEDİ!

Erdem Bayazıt okul idaresi, öğretmenlerin mecbur tuttuğu ek ders kitaplarını alırkan zorlanan veliler bir şekilde nakit para temin ettikten sonra söz konusu kitapları alıyor. Ancak bu seferde aldığı kitaplarla ilgili kırtasiye tarafından fiş kesilmiyor. İddiaya göre okul idaresi tarafından kırtasiye ile yapılan anlaşma gereği alınması zorunlu tutulan kitaplara,nakit zorunluluğu dışında, bir de fiş vermeyeceksin talimatı verilmiş.

Velilerin iddiası ek ders kitaplarından alınan nakit paranın Okul idaresine verilmek üzere başka bir çekmecede faturasız olarak toplandığı yönünde. Bu duruma isyan eden veliler " Bu bir soygundur, zaten zor şartlarda çocuklarımızı okutuytoruz. Herkesin istediği gibi ödeme yapma hakkı var. Okul idaresi ile kırtasiye arasında yapılan anlaşma mide bulandırıcı. " dediler


MEB'İN KESİNLİKLE BÖYLE BİR UYGULAMASI YOK: ÜCRETSİZ DAĞITILAN KİTAPLARDAN EĞİTİM GÖRÜLMELİ
Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ise böyle bir uygulamanın kesinlikle olmadığını, müfredata uygun ve ücretsiz dağıtılan ders kitaplarından eğitim görülmesi gerektiğini belirtiyor.
Ancak veliler isyanda. Çünkü okul idareleri ve öğretmenlerin mecbur tuttuğu ek ders kitaplarını almazlarsa çocuklarının eğitimde arkadaşlarından geri kalacağının korkusunu yaşıyorlar.

Haber merkezimize ulaşan iddialar karşısında TİVİPORT olarak soruyoruz;

MEB'e rağman ek ders kitabı isteyen okul idaresi ve yöneticeleri Devletin verdiği kitaplar ile ders yapılamıyor mu?

Okul yönetimi olarak kırtasiye ile resmi olarak anlaşma yapma hakkınız ,izniniz var mı?

Anlaşma yaptığınız kırtasiyeden velilere kitapları nakit alma zorunluluğu neden getirdiniz?

Nakit ödemesi yapılarak alınan kitaplara neden fiş kestirmiyorsunuz?

Söz konusu kırtasiye ile okul arasında nasıl bir anlaşma var?

ÖZEL HABER 16 Eylül 2024 Pazartesi, 10:35

Yorumlar

Öne Çıkanlar

Diğer Haberler

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA  GÜÇ BİRLİĞİ

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA GÜÇ BİRLİĞİ

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK!  BELEDİYEDEN YENİ KARAR

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK! BELEDİYEDEN YENİ KARAR

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!