ORMANLAR YANDI VE BURSALI GAZETECİ ARAŞTIRDI. ORMAN BAKANI BURSA'DAN MEZUN ANCAK...

ORMANLAR YANDI VE BURSALI GAZETECİ ARAŞTIRDI. ORMAN BAKANI BURSA'DAN MEZUN ANCAK...

ANALİZ, 24 Ağustos 2024 Cumartesi, 14:18
Bursalı usta gazeteci İsmail Kemankaş, Türkiye'de yaşanan ormanyangınları sonrası çok önemli bir detayı araştırdı ve bunu kaleme aldı. Orman Bakanı İsmail Yumaklı ile ilgili araştırma yapan gazeteci Kemankaş önemli detayları kamuoyu ile paylaştı.

İşte araştırmacı-yazar İsmail Kemankaş'ın yazısı;

Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya dair nedense araştırma yapmak ve kariyerini öğrenmek istedim. Çok kolay oldu. Önümdeki bilgisayar hemen dile geldi. Yumaklı, ormanı bol olan Kastamonu'da doğmuş. Demek ki bu bakanlığa yakınlığı buradan da kaynaklı...Genç de sayılır, 55 yaşındaymış. Eğitimine göz atınca ilk anda sevindim, çünkü yüksek öğrenimini Uludağ Üniversitesi'nde yani bizim memlekette yapmış meğer...Ama bölümü beni pek tatmin etmedi. İşletme mezunuymuş. Bunu öğrendikten sonra devam ettim, bu güne değin neler yapmış diye...Çok büyük bir uluslar arası soya markasının Türkiye'deki işletmesinde "ithalat uzmanı" olarak çalışmış.Yine bu büyük markanın diğer işletmelerinde mali uzman olarak görev yapmış doğal olarak eğitimine göre... Sonra da El Cezire TV'nin yöneticisi olmuş ve ardından da Anadolu Ajansı'na geçmiş. Belli zaten, yaptığı açıklamalar doyurucu ve akıcı bir dil ile bezenmişti. Şu ana kadar, tarım ve orman adına bir yere rastlamadım diyordum ki, GÜBRETAŞ'ta genel müdür olarak çalıştığı önüme düştü. İşte bu kadar ve kalabalık bir özgeçmiş.

Tek eksik, tarıma yön verecek bir dal ile, ormancılığa ait küçük bir eğitim galiba

Yazının tamamı için linki tıklayınız

https://www.yenimarmaragazetesi.com/yazarlar/ismail-kemankas-65/yanginlarin-ardindan-47776?fbclid=IwY2xjawE2oZZleHRuA2FlbQIxMQABHZPkaZJyRlkydbWHiowY2TtlU5TfYgvKPCz9iczu8g_Adx3z4qRp4xAvbw_aem_VsAT4dadx4_Z5lS7lXNK-Q

ANALİZ 24 Ağustos 2024 Cumartesi, 14:18

Yorumlar

Öne Çıkanlar

Diğer Haberler

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA  GÜÇ BİRLİĞİ

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA GÜÇ BİRLİĞİ

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK!  BELEDİYEDEN YENİ KARAR

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK! BELEDİYEDEN YENİ KARAR

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!