HUZUR EVLERİNİN HUZURU KAÇTI

HUZUR EVLERİNİN HUZURU KAÇTI

ÖZEL HABER, 17 Eylül 2024 Salı, 12:53
Bursa Büyükşehir Belediyesine ait Kaplıkaya'da bulunan huzurevinde ki yetersiz kapasiteye hala çözüm bulunamadı.


Türkiye'nin en büyük şehirlerinden biri olan Bursa'da da çok sayıda yaşlı bakım merkezi ve huzurevi bulunmaktadır. Ancak Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kaplıkaya'da bulunan yaşlı bakım ve huzurevinde ki yetersiz kapasite vatandaşları zor durumda bıraktı. BBB Yaşlı Bakım ve Huzurevi yetkilileri yerleşkede iki bina bulunduğunu yaklaşık 4 ay önce diğer binanın boşaltıldığını belirttiler.Depreme dayanıklı olmaması nedeniyle boşaltılan binanın akibeti hakkında henüz net bilgi yok. Belki bi,na yıkılarak yerine yenisinın yapılabileceğini belirten personel "Şu an misafir kabul edemiyoruz tüm kapasite dolu. Malesef bina yetersizliğinden dolayı Yaşlı Bakım kabulünü durdurduk. Sadece kendi ihtiyaçlarını giderebilen yaşlılarımızı konu edebiliyoruz.Orada da zaten kapasitemiz dolu yeni kabul alamıyoruz. 2 bina tek binaya düşünce vatandaşlarda sıkıntı yaşıyor.Boşaltılan Huzurevi binasının biran önce onarımı bakımı yapılmalı" şeklinde ifade etiiler.

Yaklaşık 4 ay önce boşaltığı belirten Belediyeye ait Kaplıkaya Huzurevi'nin ne zaman hizmete gireceği merak konusu.Belediye huzurevi ücretlerinin düşük olması nedeniyle başvuru sayısı oldukça fazla ve sırada bekleyen yaşlı misafirler bulunmakta.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nı huzurevlerine yapılan zam henüz Belediye Huzurevlerine yansımadı. Şu an Kaplıkaya huzrevinde tek kişilk oda fiyatı 3360 TL.

Bursa özel huzurevleri fiyatları ise ilgili huzurevinin lokasyonu, sağlık hizmetleri ve odada kişi sayısı gibi birçok etkene göre değişiklik göstermektedir.

BAKANLIĞA BAĞLI HUZUREVLERİNDE FİYAT LİSTESİ

Türkiye genelinde pek çok kalemde yaşanan fiyat artışı huzurevlerine de yansıdı. Huzurevleri ve yaşlı bakım merkezlerinde enflasyonun çok üzerinde olarak belirlenen zam oranları kamuoyunda rahatsızlık yarattı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın geçtiği resmi yazıda eylül ayından itibaren zamlı tarifeye geçilmesi istendi.

Buna göre, 3 bin 551 lira olan tek kişilik oda fiyatı 10 bin 652 lira, çift kişilik odanın 3 bin 110 lira olan kişi başı ücreti ise 9 bin 331 lira oldu.

Huzurevinde kalan eşler ise süit oda da 17 Bin 336 TL

Huzurevlerinde birlikte kalan eşlerin 4 bin 834 lira ücret ödediği süit oda fiyatına ise yüzde 360 oranında zam yapılarak 17 bin 336 liraya çıkarıldı.

Çift kişilik süit odanın tek kişi ücreti ise aylık 4 bin 437 lira iken 13 bin 309 lira oldu.

Huzurevi Neden Gereklidir?

Evde bakımı mümkün olmayan, belirli bir yaşı geçmiş kişiler için bakım, ilgi, terapi ve tedavi gibi hizmetleri sağlayan huzurevleri, ihtiyacı olan insanlara yardım eli uzatmasıyla gereklidir. Genellikle kötü bir algı olsa da herkes zaman zaman huzurevi neden gereklidir sorusunun cevabını merak ediyor.

Huzurevleri, ücret veya bağış karşılığında kalınan özel bakım evleridir. Eskiden yaşlı insanların yalnızlığa terk edildiği, aileleri tarafından bakılmadığı için bırakıldığı yerler olarak görülen huzurevleri günümüzde bu düşünceleri kırmayı başarmıştır. Artık kaliteli hizmet, yardım, gösterilen özel ilgiler, sosyal ortam ile yaşlı kişilerin kendi istekleriyle giderek kaldıkları bir yaşam yeri haline gelmiştir.

İnsanın insana ihtiyaç duyması, iletişim halinde olma arzusu insanın doğasında vardır. Belirli bir yaşa gelmiş kişiler için ise iletişim isteği ilk sıralarda yer almaktadır. Gün boyu evde yalnız başına kalmak mecburiyetinde olan ve sıkılan kişiler için huzurevleri en doğru seçimdir.

ÖZEL HABER 17 Eylül 2024 Salı, 12:53

Yorumlar

Öne Çıkanlar

Diğer Haberler

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK!  BELEDİYEDEN YENİ KARAR

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK! BELEDİYEDEN YENİ KARAR

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA  GÜÇ BİRLİĞİ

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA GÜÇ BİRLİĞİ

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!