BU DA YALAN OLDU!

BU DA YALAN OLDU!

SOKAK KALEMİ, 30 Temmuz 2024 Salı, 13:46
Bursa'da toplu taşımada çile bitmiyor. Otobüslerde klima tartışmaları yaşanmaya devam ediyor. Bozbey'in algı denetim ve açıklamalarına rağmen Bursa'da vatandaşları çileden çıkaran toplu taşıma araç şikayetleri her geçen gün artıyor.

Bursa'da havaların mevsim normallerinin artması ile toplu ulaşım kullanan vatandaşlar, otobüs şoförlerine isyan etti.

Bazı şoförlerin klima açmamasından dolayı bunalan yolcular sürekli sözlü tartışma yaşamakta.Konu ile ilgi,li uyarılan şoförler ise "istediğiniz yere şikayet edin" diyerek umursamaz tavır içinde.

Hava sıcaklığının 35 dereceyi aştığı, nem oranının yüzde 40'ı geçtiği Bursa'da, halk otobüsünde klimaların çalıştırılmamasıyla ilgili yolcularla, şoför arasında her an bir tartışmaya şahit olmak mümkün.

Sıcak havanın etkisiyle bunalan vatandaşlar şoförlere isyan ederken üstüne hakaret dolu sözlerle karşılaşıyorlar.

B/24 ve 97 numaralı otobüs hattında yaşanan problemler yolcuları hayret içinde bırakıyor.

Son olarak 29.07.2024 tarih saat 16:00 civarı 16 BVH 59 plakalı 97 numaralı otobüs hat şoförü gün geçmiyor ki vatandaşı çileden çıkarmasın. Şoför beyin klima açmaması bir tarafa otobüs penceresinden sürekli yola balgamlı bir şekilde tükürmesi, yolculara kızıp otobüsten indirmesi, bağırması ve azarlaması, duraklarda durmaması v e pek çok olumsuz davranışı şikayet için yeterli sebep olsa gerek.

30.07.2024 saat 09.15 civarı 16 MOO208 plakalı B24 numaralı hattın şoförü de evelere şenlik. Düzenli olarak vatandaşı azarlamayı görev edenen ve klimaları açmayan hat şoförü üstelik oldukça korkusuz " istediğiniz yere şikayet edin kardeşim. Rahatsızsanız inin otobüsten yada binmeyin. Bana bir şey olmaz" diyerek sabah akşam yolcularla tartışmakta.

NASIL GÜLÜMSEYECEĞİZ!

Oysa ki Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Üst üste gelen arızaları manidar bulduğunu ifade etmiş çalışmayan klimalarla ilgili uyarıların yapıldığını ve klimasız araçların da yenileneceğini, denetimlerin sıklaştırılacağını söylemişti.Bu söylemin üstünden neredeyse iki ay geçti. Her zaman olduğu gibi basına servis edilmek üzere çekilen birkaç fotoğraf ve algı yaratan belli hatlar, duraklar hariç denetim yapılmamakta.

Bozbey,öncelikle gülümseme çalışmalarına Bursa Belediye otobüs şoförleriyle başlamalı. Kendilerine gülümseyerek söylenen "Günaydın" "Kolay Gelsin" "İyi akşamlar" gibi sözcükleri dahi elinin tersiyle iten kaba ve şiddete meğilli, otobüs şoförleriyle dolu tüm hatlar.

Duraklarda durmayan mı ararsın... Uyarıldığında kafa tutan mı ararsın... İnsanların canını tehlikeye atarak telefonla konuşan mı...

Bursalı vatandaşlar sabah-akşam işe gelip giderken son derece rahatsız edici bu yapıya maruz kalmak zorunda mı?

Öncelikle Bursa'da belediyeye bağlı tüm hatlarda şoförlük yapan görevli arkadaşlara gülümseyi öğretmekle başlamalısınız sayın Bozbey.

" Gülümseyen Bursa" sloganınızın ilk durağı sizi bekler "Gülümsemek" için.

Haydi gösterin bakalım bu konuda 32 dişinizin gücünü, Bursalı vatandaşlarda arkanızdan gelen.

Tıklım tıklım otobüslerde nefes alamayan ve kötü muameleye maruz kalan Bursalılar emin olun ki sizden çok gülmek istiyor...

Başarı gülümse getirir, ancak kuru kuru gülümse başarı getirmez!

Hele ki yönettiğiniz bir kent ise!

SOKAK KALEMİ 30 Temmuz 2024 Salı, 13:46

Yorumlar

Öne Çıkanlar

Diğer Haberler

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK!  BELEDİYEDEN YENİ KARAR

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK! BELEDİYEDEN YENİ KARAR

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA  GÜÇ BİRLİĞİ

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA GÜÇ BİRLİĞİ

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!