SİYASET TARİHİNDE UNUTULMAZ GAFLAR!

SİYASET TARİHİNDE UNUTULMAZ GAFLAR!

GÜLDÜRENLER, 19 Ağustos 2024 Pazartesi, 14:54
Siyaset tarihine geçmiş efsane gaflar ve unutulmaz olaylar

1-Süleyman Demirel: "Tamam kürtlere kötü davranıyoruz da, sanki türklere iyi mi davranıyoruz."

2-Turgut Özal, Erdal İnönü için "Onu gören ülkede kıtlık var sanacak." diyince Erdal İnönü'nün "Onu gören de kıtlığın sebebini anlar." diye cevap vermesi...

3- Süleyman Demirel: "İktidarın değişeceğini anladığı gün trafik polisinin bile tutumu değişir."

4- Süleyman Demirel "İt bizim eve doğru havlıyordu, o ite yemek verip kendi evimize alınca, bu sefer karşı eve doğru havlamaya başladı."

5-Mehmet Ali Birand: ''ABD'deki malvarlığınızı Türkiye'ye getireceğinizi ve Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacağınızı söylediniz, ne oldu?'' Tansu Çiller: ''Vazgeçtim.''

6-Çernobil'den sonra halkı ikna etmek için "radyasyonlu çay daha lezzetlidir" diyip çay içen sağlık bakanının kanserden hayatını kaybetmesi...

7- Süleyman Demirel: "Meseleleri mesele etmezseniz ortada mesele kalmaz."

8- Osman Serdengeçti'nin "Bu meclisin yarısı hıyardır" lafı tepki alınca "Sözümu değiştiriyorum, bu meclisin yarısı hıyar değildir." demesi.

9- Tansu Çiller'e miting alanından biri "abla pıttığını yerim" der. Çiller bunun üzerine korumasına "pıttık ne demek" diye sorar. Koruma utancından doğruyu söyleyemeyip "kalp" deyince Tansu Çiller "ablanızın pıttığı size feda olsun" diyip yüzyılın gafını yapar...

10- Kırıkkale mitinginin sonunda Tansu Çiller; "Allah'ı size emanet ediyorum."

11-Süleyman Demirel'in benzin yokluğu hakkında kendisine yöneltilen soruya verdiği cevap: "Memlekette Benzin vardı da biz mi içtik? Su benzinden değerlidir, benzin içilmez ama su içilir."

12- Adnan Menderes Aydın mitinginde "Hemşerilerim size deniz getireceğim" deyince halk çok büyük baraj yapacak zannetmiş ama o Kuşadası'nı İzmir'den alıp Aydın'a bağlamıştır.

13-Turgut Özal'ın "Biraz da küçük Turgut'la oynasınlar" sözleri ve muhalefetin bu sözlere "Onunla Semra Hanım oynasın" diye cevap vermesi..

14-Süleyman Demirel: "Ege bir Yunan gölü değildir, Ege bir Türk gölü de değildir. binaenaleyh, Ege bir göl de değildir."

16-Tansu Çiller Zeytinburnu halkına hitaben: "Sevgili zeytin burunlular"

17-Süleyman Demirel: "Kerhaneleri kapatalım da vatandaş bizi mi s.ksin?"

18- Tansu Çiller 7 Temmuz günü Yalovalılara 77. İl oldukları müjdesini vermeye çalışırken.. - Yedi yedi daha ne eder? -14 - Hayır yedi yedi daha ne eder? -49 - Hayır, bugün günlerden ne? - Cumartesi - Hayır, bugün ayın kaçı? - yedisi - aylardan ne? - Temmuz - Yedi yedi daha ne eder? -???

GÜLDÜRENLER 19 Ağustos 2024 Pazartesi, 14:54

Yorumlar

Öne Çıkanlar

Diğer Haberler

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK!  BELEDİYEDEN YENİ KARAR

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK! BELEDİYEDEN YENİ KARAR

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA  GÜÇ BİRLİĞİ

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA GÜÇ BİRLİĞİ

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU