PLASTİK ŞİŞEDEN 'TANSİYON' ÇIKTI

PLASTİK ŞİŞEDEN 'TANSİYON' ÇIKTI

İLGİNÇ HABERLER, 01 Eylül 2024 Pazar, 18:09
Bilimsel araştırma: Plastik şişelerden "tansiyon" çıktı!

Avusturya'daki Danube Private Üniversitesi'nde yapılan araştırma, plastik şişelerden su içmenin mikroplastiklerin kan dolaşımına geçişine ve bu durumun kan basıncını yükseltmesine (tansiyon) yol açabileceğini gösterdi.

Hürriyet'ten İsmail Sarı'nın aktardığı detaylara göre, Microplastics'te yer alan çalışmada, araştırmacılar 8 erkek ve kadının günlük sıvı alımlarını musluk suyundan sağladı. Çalışmaya katılanlardan plastik ya da cam şişelerde saklanan içeceklerden uzak durmaları istendi. Katılımcıların plastik ve cam şişelerden tüm sıvı alımını durdurduktan ve iki hafta boyunca sadece musluk suyu içtikten sonra kan basınçlarının düştüğü görüldü.

Danube Private Üniversitesi'nin tıp bölümündeki araştırmacıların çalışma sonucu ile ilgili kaleme aldıkları makalede, şu ifadeler kullanıldı:

"Kapsamlı bir araştırmadan sonra, plastik şişelerdeki içeceklerden kaçınılması gerektiği sonucuna vardık. Çalışmanın sonuçları, ilk kez plastik kullanımındaki bir azalmanın, muhtemelen kan dolaşımındaki plastik parçacıklarının hacminin azalması nedeniyle kan basıncını potansiyel olarak düşürebileceğini öne sürüyor."

İLGİNÇ HABERLER 01 Eylül 2024 Pazar, 18:09

Yorumlar

Öne Çıkanlar

Diğer Haberler

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK!  BELEDİYEDEN YENİ KARAR

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK! BELEDİYEDEN YENİ KARAR

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA  GÜÇ BİRLİĞİ

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA GÜÇ BİRLİĞİ

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!