ÖZGÜR ÖZEL BURSA'YA NE ZAMAN GELECEK?

ÖZGÜR ÖZEL BURSA'YA NE ZAMAN GELECEK?

ANALİZ, 17 Temmuz 2024 Çarşamba, 13:50
31 Mart Yerel seçimlerinin ardından Bursa CHP tarafından kazanıldı. 47 yıl sonra gerçekleşen bu seçim sonucu büyük bir heyecan ve coşku ile karşılandı Bursa'da.

Ancak mazbata töreni ardından göreve gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey gerçekleştirdiği eş, dost, akraba atamaları ile daha ilk günden CHP'nin belini kırdı.

Bir anda ülke gündemine oturan Bozbey atamaları CHP örgütünde sıkıntılı bir süreç başlattı. Liyakat tartışmasıyla başlayan süreç, parti örgütünü hiçe saymaya kadar gitti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in hemen her fırsatta "Eş, dost, akraba atamaları kırmızı çizgim" demesine rağmen Bursa'da değişen bir durum olmadı.

Defalarca parti Genel Merkezi tarafından uyarılan Bozbey "Bana kimse karışamaz" edasıyla geri adım atmadan kendi bildiğini okumaya devam etti.

Seçim sonrası neredeyse kazanılan tüm Belediyeleri ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 47 yıl sonra kazanılan zaferi kutlamak için dahi Bursa'ya hala adımını atmadı.

CHP örgütü tarafından dile getirilen aslında herkesin bildiği Özgür Özel'in, Bozbey'e karşı kızgın ve öfkeli tavrı Bursa ziyaretini gerçekleştirememesine sebep oldu.

Birçok konuşmasında eş, dost, akraba atamaları ile ilgili çok net konuşan Özel "Bu tutum içerisinde olan Başkanlarımızı gerekirse partiden ihraca gideriz. Partiye zarar vereceklerine kendi kimliklerine zarar versinler" ifadesini kullanmıştı.

Seçimlerinin ardında 100 küsur gün geçti. CHP Genel Merkezi Özgür Özel'in 47 yıl sonra kazanılan Bursa ziyaretinin ne zaman ve ne şartlarda gerçekleştireceği örgüt içinde en çok konuşulan konu haline geldi.

Özgür Özel Bursa'ya gelir mi?

Gelirse ne zaman gelir?

Bursa ziyareti Bozbey ile buzların eridiği anlamına mı gelir, yoksa ele güne karşı mecburi, isteksiz yapılan siyasi bir ziyaret mi olur bilinmez.

Bekleyip,göreceğiz!

ANALİZ 17 Temmuz 2024 Çarşamba, 13:50

Yorumlar

Öne Çıkanlar

Diğer Haberler

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK!  BELEDİYEDEN YENİ KARAR

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK! BELEDİYEDEN YENİ KARAR

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA  GÜÇ BİRLİĞİ

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA GÜÇ BİRLİĞİ