ÖZGÜR ÖZEL BURSA'DA NELER YAŞADI!

ÖZGÜR ÖZEL BURSA'DA NELER YAŞADI!

KULİS, 26 Temmuz 2024 Cuma, 16:19
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Bursa ziyaretine dair kulis bilgileri gelmeye devam ediyor.

Merakla beklenen ziyaret sonunda gerçekleşti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 25-27 Temmuz tarihlerini kapsayan "Bursa" programını dün tamamlayarak kentimizden ayrıldı. Baykal ve Kılıçdaroğlu dönemlerinde Türkiye'de ki tüm CHP örgütlerinin neredeyse ortak ve kronik sorunu haline gelen Genel Başkanların örgütleri ikinci planda tuttuğu algısını, göreve gelir gelmez yıkan Özgür Özel, partisinin il ve ilçe başkanlıklarını ziyaret ederek örgütüyle bir araya geldi.

47 yıl sonra kazanılan Bursa Büyükşehir Belediyesi ve başarı elde edilen ilçe belediyelerini de ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özel'in Bursa'dan nasıl bir izlenimle ayrıldığını net olarak bilmemekle beraber; önümüzdeki süreçte CHP Bursa yönetimlerine ilişkin alacağı kararlarda bu geniş ziyaret programının önemli bir veri olacağı çok açık.

25 Temmuz Perşembe akşamı Mustafakemalpaşa İlçe örgütü ziyareti ile programına başlayan Özgür Özel henüz ilçeye gelmeden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey "Başkan Bozbey Burada" otobüsü ile Mustafakemalpaşa ilçesine gitti ve gün boyu İlçe Başkanı, Belediye Başkanı Şükrü Erdem ve Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile ilçede programlar yaptı. Özgür Özel'in ilçeye gelmesi ile CHP Mustafakemalpaşa Örgütü bir bütün olarak Özel'i karşıladı. İlçe meydanında yapılan toplantı kelimenin tam anlamı ile bir miting havasına dönüştü. Ciddi bir katılımın gözlendiği toplantının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem'i makamında ziyaret ederek başarı dileklerini iletti. CHP Mustafakemalpaşa Örgütü'nün karşılamasından ve partililerin ilgisinden memnun kalan Özgür Özel, sonraki programların da başlangıç programından daha iyi olacağı umuduyla ilçeden ayrılarak Bursa'ya geldi.

Ancak umut etmek yetmedi, hesaplar tutmadı...

26 Temmuz sabahına CHP Bursa İl Başkalığında başlayan Özgür Özel, il binasına gelişte ilk büyük şoku yaşadı. Yaklaşık 35 bin üyesi bulunan, Türkiye'nin dördüncü ili, 47 yıl sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığı kazanılmış Bursa'da; CHP İl Binasına partinin Genel Başkanı geliyor ve ancak çok sınırlı sayıda partili, mevcut binada hazır bulunuyordu. Burada düzenlediği basın toplantısında Özgür Özel ülke gündemine ilişkin rutin açıklamalarda bulunurken; katılımın düşük seviyelerde olmasının mutsuzluğu yüzüne yansıyordu. Önceki dönemlerde basit bir adaylık açıklamasında bile ana baba günü olan, sokaklara taşan insan kalabalıklarına alışık CHP Bursa İl Başkanlığı ve dolayısı ile İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Genel Başkan Özgür Özel'in ziyaretinde sınıfta kaldı. Toplantı salonunda ise zevahiri kurtaran yine dijital, yazılı, görsel ve işitsel basının temsilcisi gazeteci meslektaşlarımız oldu. Meslektaşlarımızın yoğun ilgisi salondaki havayı biraz olsun kırdı.

Herhalde herkes Büyükşehir Tarihi Binada diyerek yola koyulan Özgür Özel'e bir şokta Büyükşehir Tarihi Bina'da yaşatıldı...

Rahmetli Başkan Mustafa Eroğlu'nun 1977 seçimlerinde aldığı başarıdan sonra Büyükşehir Belediyesinde iddia ortaya koyamayan CHP, 47 yıl sonra Mustafa Bozbey ile ipi göğüslemiş çok önemli bir başarıya imza atmıştı. Ancak gelin görün ki özellikle liyakatten uzak, aile ve eş dost atamaları başta olmak üzere örgütten kopuk, "ben yaptım oldu" mantığının hakim kılındığı yönetim anlayışı ve özellikle Cumhur İttifakı mensuplarıyla geliştirilen derin! muhabbet neticesinde Bozbey'e karşı oluşan tepki; Özgür Özel'in Tarihi Bina'da ki ziyaretine de yansıdı. Çok değil 3.5 ay önce Mustafa Bozbey mazbatasını aldıktan sonra Tarihi Belediye Binasına giriş yapmıştı. 3500-4000 kişinin katıldığı o törenin ihtişamından sonra önceki gün ziyarete gelen CHP Genel Başkanı'nın aynı noktayı ziyaretinde nereden baksanız 800-900 kişinin olması büyük bir hayal kırıklığı olarak kayıtlara geçti. Özgür Özel'in tek mutluluğunun Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de defaatle ziyaret ettiği Tarihi Bina'da bulunmuş olmak olduğunu iddia edebiliriz ancak ispatlayamayız.

İl Başkanlığı ve Tarihi Belediye Binasındaki iki şoktan sonra manevi aleme geçiş yapan Özel'i mahşeri bir kalabalık safta bekliyordu...

Tarihi Belediye Binasından apayrı bir hayal kırıklığı ile ayrılan Özgür Özel, Orhangazi Parkından yürüyerek manevi alemde muteber bir mabed olan, eşsiz Ulu Camii'de Cuma Namazına geçti. Burada ki mahşeri kalabalıktan etkilenmiş olarak hüşu içinde Cuma Namazına katılan CHP Genel Başkanı en azından Bursalılarla kalabalık şekilde bir araya gelmiş olmaktan mutluluk duymuştur ancak gelin görün ki bu büyük mabeddeki mahşeri kalabalık Özgür Özel için değil dini vecibelerini yerine getirmek için oradaydı...

Cuma çıkışı Orhangazi Parkında Osmangazi İlçe Örgüt ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Özel, yine gündeme dair rutin açıklamalarını gerçekleştirdi.

Ayaküstü basın açıklamasının ardından CHP Osmangazi İlçe Başkanlığı'na geçen Özgür Özel'i parti binasında İlçe Başkanı Cengiz Çelikten ve yönetim kurulu üyeleri ile yine sınırlı sayıda partili karşıladı. İlçe Binasının ardından Osmangazi Belediyesi ziyareti ile programına devam eden Genel Başkan Özel program zinciri içerisinde belki de en mutlu olduğu anı yaşıyordu. Yıllarca beraber milletvekilliği yaptığı yol arkadaşı Erkan Aydın ile bir araya gelen Özgür Özel, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın'ın ilk 100 günde yaptığı reel hizmetlerle ilgili bilgi alırken keyfi yerine geldi. Özellikle "Osmangazi Halk Lokantası" ve "Osmangazi Genç Kafe" hizmetlerinden oldukça etkilenen Özgür Özel, Erkan Aydın'a övgüler yağdırarak hem meslektaşı hem de yol arkadaşını onure etti.

Erkan Aydın'ın çalışmalarıyla keyfi yerine gelen Özgür Özel rotayı Nilüfer'e çevirdi. Ne bilsin Genel Başkan Özel adaşı Özgür Şahin'den tüm ziyaret programının en ağır darbesini yiyeceğini...

Özgür Özel'in Mudanya ziyareti de son derece sönük geçti, mitinge ne partililer ne de Mudanyalılar ilgi göstermedi.

CHP lideri Özgür Özel 47 yıl sonra seçim kazanan Bursa'dan küfesinde unutamayacağı anılarla ayrıldı!!

KULİS 26 Temmuz 2024 Cuma, 16:19

Yorumlar

Öne Çıkanlar

Diğer Haberler

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK!  BELEDİYEDEN YENİ KARAR

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK! BELEDİYEDEN YENİ KARAR

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA  GÜÇ BİRLİĞİ

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA GÜÇ BİRLİĞİ

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!