İLHAMİ GÜN'E BİR OPERASYON DAHA!

İLHAMİ GÜN'E BİR OPERASYON DAHA!

KULİS, 13 Ağustos 2024 Salı, 14:50
CHP Bursa İl başkanı Nihat Yeşiltaş, Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün yönetimini düşürmek için ilçe yöneticileri ile görüşmeye tam gaz devam ederken, Yeşiltaş, bugün akşam saatlerinde olağanüstü yönetim kurulunu toplayacak. Kulislerde ise Yeşiltaş'ın yönetim şekli ile CHP'nin demokrasiyi savunan bir parti olmaktan çıkarttığı ve CHP'nin itibarını Yeşiltaş yönetiminde ki sağduyulu yöneticilerin kurtaracağı görüşü hakim oldu.

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş'ın iddiaya göre Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün'ü düşürme çabasında ki son durağı bugün akşam saatlerinde gerçekleşecek olan olağanüstü yönetim kurulu toplantısı.

TİVİPORT olarak dün kaleme aldığımız haberimizde, Yıldırım İlçe'nin düşmesi için her yöntemi deneyen Yeşiltaş'ın hamlelerinden bahsetmiştik. Gelen kulis bilgisine göre Bozbey'in ''İstediğin sözü ver sonra bakarız, yeter ki o işi hallet'' talimatıyla hareket eden Yeşiltaş'ın apar topar yönetimi topladığı ve "Bu işi bu akşam bitir" talimatı aldığı iddia edildi.

Adeta demokrasi mücadelesi veren Bursa CHP örgütü, eleştirdikleri diğer siyasi partiler gibi tutum sergilemeye devam ediyor. İl Başkanı Nihat Yeşiltaş'ın seçimle gelmiş olan Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün'ü düşürme çabası örgüt içinde büyük bir sıkıntı ve bölünme yarattığı iddia ediliyor.Yeterli imzayı toplayamayan Yeşiltaş'ın bu sefer farklı bir yöntemle CHP Yıldırım yönetimini düşürmeye çalıştığı gelen bilgiler arasında. bu akşam saat 18:30'da olağan üstü toplantı kararı alan CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Yıldırım İlçe Başkanı Gün'ü görevden almak için harekete geçti. Demokrasi ile yönetildiği iddia edilen CHP, bu akşam büyük bir demokrasi sınavı verecek.

Gelen kulis bilgisine göre Yeşiltaş'ın daha önce Mustafakemalpaşa'da takındığı tutumun aynısını uygulayacağı ve Gün'ü yönetim Kurulu kararı ile görevden alacağı bildirildi. Yeşiltaş'ın başarısız olması durumunda "Tarihi bir gol" yiyeceğini söyleyen CHP'liler bu gece gerçekleşecek olan yönetim kurulu toplantısına kilitlenmiş durumda.

Yeşiltaş ve Bozbey'in koruduğu isimler de var. CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten ile ilgili CHP Osmangazi ilçe yönetimi, Çelikten aleyhine imza toplamış ve toplanan imza sayısı 10' a ulaşmıştı.. Ancak Yeşiltaş, Çelikten'in başkanlığına devam etmesi için imzalayanlardan bir kişiye Büyükşehir'de görev verme sözü ile imzayı geri çektirdiği iddia edilmişti.. Ancak imzasını geri çeken yöneticiye verilen sözün tutulmadığı, beklentisinin altında bir çözüm bulunduğu iddialar arasında yerini almıştı.

Kısacası CHP Bursa, kişilere göre dızayn edilme çalışmalarına son sürat devam ediyor. Parti içinde ise bu duruma resmen ''Darbe'' tanımlaması yapılıyor.

KULİS 13 Ağustos 2024 Salı, 14:50

Yorumlar

Öne Çıkanlar

Diğer Haberler

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA  GÜÇ BİRLİĞİ

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA GÜÇ BİRLİĞİ

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK!  BELEDİYEDEN YENİ KARAR

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK! BELEDİYEDEN YENİ KARAR