GIDA MÜHENDİSİ CİPSLER KONUSUNDA UYARDI:NE YEDİĞİNİZİN FARKINDA DEĞİLSİNİZ

GIDA MÜHENDİSİ CİPSLER KONUSUNDA UYARDI:NE YEDİĞİNİZİN FARKINDA DEĞİLSİNİZ

ÖNEMLİ BİR SAYFA, 24 Temmuz 2024 Çarşamba, 12:36
Dünya markası atıştırmalıkların içerisinde bulunan karışımlar bu ürünleri üreten mühendisleri dahi şaşkına çeviriyor. Patates ve mısır cipslerini mn içerisinde sadece yüzde 15 civarında bu iki bitkinin kırıntılarının bulunduğu geri kalan karışımların ise tam olarak yansıtılmadığı bildirildi.

Dünya markası cipslerin dahi sağlıksız olduğunu ifade eden firma yetkilisi: "Cipsin içinde trans yağlar bulunmakta. Trans yağlar diyabet, koroner kalp hastalığı ve obeziteye neden olabilmekte. Ayrıca araştırmalara göre trans yağlar kısırlık, karaciğer bozuklukları, kanser, alzheimer ve parkinson gibi rahatsızlıklara neden olabilmektedir. Yüksek sodyum içermesiyle kan basıncına, inme, kalp yetmezliğine, koroner kalp hastalığına ve böbrek hastalığına da yol açmaktadır. Cips üzerinde sayısız çalışma ve araştırma yapan bilim insanları, düzenli olarak çok fazla patates cipsi yemenin son derecede zararlı etkilerini tespit etmişlerdir." dedi.

Cips ürünlerinin çoğunda patates ve mısır dahi bulunmadığını ifade eden gıda mühendisi dünyanın her yerinde üretim yapıldığını ve bu ürünlerden milyonlarca dolar kar edildiğini ifade etti. Tarım alanlarında yetişen mısır ve patatesin çok az bölümünün cipslere katıldığını ifade eden gıda mühendisi C.S şunları söyledi:

"Ben cipslerden bugüne kadar sadece bir defa tattım. Maalesef çok hoş bir tadı olan bu ürünler çok tüketilmesine rağmen son derece sağlıksız. Dünya pazarındaki çok ünlü markalar bizim dahi adını bilmediğimiz karışımları üretim bandına koyup paketliyor ve raflara taşıyor. Cips ürünlerinin sağlığı kesinlikle olumsuz etkilediğini söylemek mümkün. Anne ve babalara buradan şunu söylemek istiyorum çocuğunuzun ve kendi sağlığınız için kesinlikle bu ürünleri tüketmeyin. Cipsler ve bunun muadili ürünler kesinlikle sağlıksız ancak çok fazla tüketiliyor. Buda insanların dengesini belli bir süre sonra bozmaya yetiyor."

Cipslerin içinde ne bulunuyor

Gıda mühendisi C.S: "Cipslerin içerisinde Mısır unu, Buğday unu, Mısır nişastası, Bitkisel yağ, Nacho çeşnisi (Tuz, Şeker, Kuru soğan, Sarımsak, Kurutulmuş domates, Lezzet arttırıcılar (Monosodyum glutamat , Disodyum guanilat, Disodyum inosinat), Askorbik asit, Uçucu yağlar) Tuz. Bulunmakta ancak ürünün içerisine katılan maddeler bununla da sınırlı değil. Bize dahi söylenmeyen en az on adet daha katkı maddesi ürüne konulmakta. Kesinlikle yenilmesini tavsiye etmiyorum."dedi.

ÖNEMLİ BİR SAYFA 24 Temmuz 2024 Çarşamba, 12:36

Yorumlar

Öne Çıkanlar

Diğer Haberler

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA  GÜÇ BİRLİĞİ

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA GÜÇ BİRLİĞİ

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK!  BELEDİYEDEN YENİ KARAR

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK! BELEDİYEDEN YENİ KARAR

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!