BURSA SU'DA NELER OLMUŞ

BURSA SU'DA NELER OLMUŞ

KULİS, 06 Ağustos 2024 Salı, 23:32
Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Jeotermal A.Ş'nin markası Bursa Su'da ''Yazık olmuş!'' denilebilecek iddialar konuşuluyor.

Bursa, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Mustafa Bozbey'in Bursa Büyükşehir Belediye başkanlığı görevine gelmesiyle birlikte, Türkiye gündeminde tartışılan ve çok sert tepkiler alan atamalar ile ciddi bir zaman kaybetti. İşte bu atamalardan biri de Jeotermal A.Ş genel müdürü olarak görevlendirilen Erman Aydıngün oldu.

TİVİPORT'ta yakın zamanda gündeme gelen ve kamuoyunda tepki ile karşılanan Bursa SU'yun zarar ettiği haberinden sonra haber merkezimiz konuyu mercek altına aldı.

HAMMADDE ALACAK PARA KALMAMIŞ

Bursa Su'da yaşanan ekonomik krizin yakın zamanda başlaması, gözleri yeni yönetime çevirdi. Erman Aydıngün'ün yönetiminde olan Bursa Su ile ilgili üretimde yaşanan sorunları araştırdığımızda, şişeleme de kullanılan başta plastik kapak olmak üzere bir takım ham maddelerin alınamadığından dolayı üretim yapılamadığı bilgilerine ulaştık.

İddialara göre Bursa Su bayiliği yapan firma ile de sözleşme fesih edilmiş. Bu fesihten sonra Bursa merkezli Bursa Su markası kendi şehrinde dağıtım yapamaz hale gelmiş.

Bu iddiaların arasında Bursa Su bayiliği yapan firma aynı zamanda Almanya'ya ihracaat yapan firma olduğu söyleniyor. Bu bayiliği iptal eden Erman Aydıngün, iptal sebebi olarak da önceki dönem Büyükşehir Belediyesi yönetiminin, bu firmaya bayilik vermesi olduğu iddia ediliyor.

Hatta, Aydıngün'ün bayi ile olan fesih iptalini bile ayaküstü sohbet sırasında bayi çalışanlarının önünde yaptığı belirtiliyor. Son derece ticari kurallara uymayan bir üslup ile bayiliği iptal edilen firma ise Almanya'ya ihracaat yapan ve Bursa Su markasını uluslararası arenada tanıtan genç bir isim olduğu söyleniyor.

Genel müdür Erman Aydıngün'ün fabrikadan ürün çıkarmaması nedeniyle Almanya'ya ihracaat yapılamıyor ve yasal sözleşmeler devreye giriyor. Bayinin müşterileri ile yaptığı sözleşme gereği, teslimat yapılamaması durumunda para cezası maddesi devreye giriyor ve Bursa Su bayisi, daha sonra kullandığı çekleri de ödeyemeyince ticari faaliyetleri ile ilgili ciddi bir sorunla karşılaşıyor.

Hiçbir altyapı hazırlanmadan Bursa'da ki bayi ile anlaşmayı sonlandıran Jeotermal A.Ş yönetiminin şimdi ekonomik sorunlarla karşı karşıya kaldığı iddia ediliyor. 30 Milyon lira değerinde sermaye artırımına gideceği iddia edilen şirketin, kötü yönetilmesinden dolayı hammadde alamayacak duruma geldiği ve Bursa Su markalı ürünlerin sevkiyatında ciddi sorunların yaşandığı iddialar arasında yerini alıyor.

Bayi iptali sonrası ve hammadde olmadığı için üretime ara verilen Bursa Su'da satışlar düşüyor ve ekonomik sorun giderek artıyor. Ticari olarak değil de siyasi olarak düşünen yönetimin verdiği kararların ardından Bursa Su, Bursa'da bile dağıtılamıyor.

Jeotermal A.Ş genel müdürü Aydıngün'ün fuarlar nedeniyle çıktığı seyahatlerde kaldığı otellerin son derece lüks olması ve kalacağı odalarda da tercihinin ultra lüks oda olması gelinen noktanın tesadüf olmadığının en büyük göstergesi.

Kulislerden gelen diğer bir bilgiler ise yükselme trendinde olan bir markanın hızlı bir şekilde satışlarının düşmesi ile beraber bundan sonra yaşanacaklar ile ilgili.

Bursa SU markası ile ilgili yaptığımız araştırmalarda, suyunun son derece kaliteli olması ve bir çok işletmenin özellikle Bursa Su markasını talep etmesi sonucuna ulaştık. Satış ağında sorun olmayan bu markanın neden 90 gün içinde düşüş içinde olduğu sorusuna yanıt aradık.

CHP kulislerinin Bursa Su markasının geleceği ile ilgili endişeleri var. Markanın çok yakında Belediyeye kaynak sağlamak adı altında satılabileceği yada Bozbey'e yakın isimlere bayilik verilebileceği iddia ediliyor.

Erman Aydıngün'ün verdiği bu kararın ardından yaşananların bir kısmını sizlerle paylaştık.

Bursa Su ile ilgili iddialar TİVİPORT'ta gündeme gelmeye devam edecek.

KULİS 06 Ağustos 2024 Salı, 23:32

Yorumlar

Öne Çıkanlar

Diğer Haberler

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK!  BELEDİYEDEN YENİ KARAR

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK! BELEDİYEDEN YENİ KARAR

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA  GÜÇ BİRLİĞİ

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA GÜÇ BİRLİĞİ

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!