BURSA HEYECANLI, BURSASPOR HEYECANLI! AMA ÖNEMLİ BİR DETAY VAR!

BURSA HEYECANLI, BURSASPOR HEYECANLI! AMA ÖNEMLİ BİR DETAY VAR!

ANALİZ, 17 Temmuz 2024 Çarşamba, 13:29
Bursaspor'un yıllardan beri içinde olduğu sıkıntılı durum, Enes Çelik'in Bursaspor'a başkan olmasıyla umuda dönüştü. Özellikle şehrin ve Bursasporluları heyecanlandıran bu dönemde dikkat edilmesi gereken konularda var. Bursaspor'un elinde öyle imkanlar var ki, doğru kullanılırsa ''Kalıcı gelire'' dönüşebilir ve Bursaspor'u asıl yeri olan süper lige, takılmadan çıkarabilir. Ancak tek şart Bursaspor kendisi yaparsa başarı gelir yoksa yine birilerine verilirse, Bursaspor yine o birilerine servet hediye eder. İşte komplo teorisi olarak dar çevrelerde konuşulan ve endişelendiren bu konuyu gündeme taşımak istedik.

Bursa'nın en önemli markası Bursaspor, yıllardan beri sıkıntılı süreçlerden geçiyor ve şampiyon Bursaspor 3.lige kadar düştü. Her dönem Bursaspor için kaynak yaratıldı ve bu kaynaklar buhar olup uçtu. İbrahim Yazıcı'dan sonra adeta her yıl kan kaybetti. Gerek iktidar partileri gerek Bursalı iş adamları her dönem Bursaspor'a destek olmaya çalıştı ama sonuç hep aynı; elde var sıfır. Bursaspor üzerinden statü sahibi olup basamak olarak kullanmaya çalışan başkanlar mı dersiniz yoksa kendi çıkarlarını Bursaspor çıkarları üzerinde görüp, şehrin markasını bu hale getirmeye çalışan başkanlar mı dersiniz bilemeyiz ama tablo son derece net ve ortada.

Yaşanan gelişmeler şaşırtıcı ve stratejik

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Bursaspor gerginliği yaşandı. Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nin içinde yer alan araziye benzinlik ruhsatının verilmesi oylamaya sunulurken, CHP grubundan iki isim haricinde çekimser oy kullanıldı. Bu isimler TİVİPORT'un aylarca kamuoyuna duyurduğu CHP'den önce Bozbey çıkarlarını koruyan ve adı eş-dost atamalarına karışan Yalçın Işıkyıldız ve yine Mustafa Bozbey'e yakın isim Mehmet Saldız. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve CHP Grup Sözcüsü Yücel Akbulut ruhsat konusunun 1-2 ay ertelenmesini talep ederek çekimser oy kullandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey başkanlığındaki mecliste yapılan açık oylamada oy çokluğuyla Bursaspor'a tahsis edilen araziye benzinlik ruhsatı verilmesine onay çıktı. Artık CHP'de krizin ilk somut örneği yaşanmış oldu. Bozbey'in bu stratejisi Şadi Özdemir'in Bursa kamuoyunda zor durumda kalmasına sebep oldu ve Özdemir sosyal medyadan ağır eleştirilere maruz kaldı. Özdemir'in düştüğü bu durum Bozbey'in işine yarayacak bir sonuç oldu ve atamalarda olduğu gibi Bozbey için CHP'nin öneminin olmadığını kamuoyu gördü.

Özlüce'den ilk ısırık mı alındı?

Bursa'nın ve Bursalıların en değerli markası Bursaspor'da yaşananlar siyaseti de kendi içinde kutuplaştırmaya doğru götürüyor. Özlüce tesisleri üzerinde düşünülen projeler, şehrin bir kısmında soru işaretleri yaratsa da diğer bir kısmı bir an evvel bu krizden çıkmak için sabırsızlanıyor. Doğal olarak bu durum kendi içinde çatışmalara neden olabiliyor. Bursaspor ile ilgili yaşanan gelişmeler, öncelikle siyaset üstü bir oluşum ile bu krize son vermek ve bir an evvel bu kötü durumdan kurtulmak. Ancak bu işin içinde olan isimler ile ilgili endişelerden dolayı bazı kesimler son derece mesafeli ve temkinli hareket ediyor. Kulislerde ise temkinli bakılan isimlerin başında Mustafa Bozbey yer alıyor. Özellikle CHP dışında kendi siyasetini uygulayan Bozbey'in, geçmiş dönemler ile ilgili kendisine sorulan sorulara cevap verememiş olması, Mustafa Bozbey ile ilgili düşüncelerin sebeplerinden birisi olarak gösteriliyor. Bozbey'in AK Parti içinde yaşanan sorunları fırsata çevirip, her ay geçmiş yönetimi suçlama politikası ise stratejik olarak değerlendiriliyor. İşte bu izlenen politikalar ve Bozbey'in yaptıkları, AK Parti içinde kime yarıyor? ilk önce onu sorgulamak lazım. Bu suçlamalar bir taraftan devam ediyor ama diğer taraftan suçladığı partinin bazı üyeleriyle ortak kararlar alabiliyor. Bu çelişkinin nedenleri, kulislere göre Bozbey siyaseti ve siyaset sonrası olacaklar ile alakalı.Ancak buna yapılan savunma ise Bursa'nın çıkarları ve siyaset üstü oluşum, diyerek konular kapatılıyor.

Şimdi bu sürecin bir analizini yapalım!

Siyaset üstü oluşum nedir?

İlk önce siyaset üstü oluşuma değinmek gerekir. Siyaset üstü oluşumlar partilerin siyasi görüşlerini bir kenara bırakıp, şehrin çıkarları doğrultusunda ortak karar veren oluşum olarak tarif edilebilir. Ancak siyaset üstü oluşumu oluşturan ayaklar çok önemlidir. Mesela farklı siyasi görüşlerde olup birlikte ticari işler içinde olmak siyasi oluşum değildir, bu dolaylı bir şekilde ticari oluşumdur. Kısaca siyaset üstü oluşum adı altında ticari oluşumların var olduğu bir çok örnek görebiliriz. Bu örneklere baktığımızda,, çözüm odaklı yaklaşıp uzun vadeli ticari projelere rastlamak mümkün.

Mustafa Bozbey ve Bursaspor

Mustafa Bozbey'e gelince 20 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde ve 5 yıllık NİLVAK döneminde (bu son beş yıl içinde Bursaspor'un süper lig'den 3. lige düştüğü dönem) Bursaspor'a somut hiç bir katkı sağlamamış bir isim. Gerçek Bursasporlu olduğunu göstermesi gereken dönemde, Bozbey maalesef ortada yok! Bozbey'in en büyük silahı sosyal medya! Sadece bir atkı, bir forma ile fotoğraf çektirmek, yada bir video paylaşıp ''Ben Bursasporluyum'' mesajı vermek. Bursaspor'un en sıkıntılı döneminde, en ihtiyacı olduğu dönemlerde ise sosyal medyada bile görünmemeye gayret etmiş. Bunun nedeni belki şu olabilir: Aman beni görmesinler!

Kısacası Bursaspor'dan kendisine bir fayda varsa; atkı, forma ile sosyal medya da Bozbey var!

Bursaspor'a katkı varsa Bozbey ortada yok!

Şimdi şunu sorgulamak lazım!

Bir insan kendi imkanları dışında, siyasi geleceğini sürdürmek için her türlü faydayı sağlayabilir. Bunun için Ali, Veli olmaya gerek yok. Hatta bu imkanlar içinde milletin ,devletin parası varsa ,kendi cebinden çıkmıyorsa bu çok daha kolay olur çünkü milletin parası ve imkanlarıyla kendi ismine yatırım yapmak çok daha kolay Gerçek olan ise kendi imkanları ve liderlik özelliklerini kullanıp, kaynak yaratmak ve en ihtiyaç olan dönemde Bursaspor gibi bir markanın yanında durabilmektir önemli olan.

Eğer en zor zamanda yoksa şimdi milletin gücünü ve yetkisini kullanıp, bayraklar sallayıp, hiç önemsemediğin kadar önemseyip birşeyler yapılıyorsa, yapılan işlerin arkası incelenmelidir, Bursaspr'a mı fayda yoksa ... diye!

Bursa'da konuşulan ama yüksek sesle dile getirilemeyen bir konu, Bursaspor Özlüce tesislerinin yeri!

Bu bir komplo teorisi aslında ama olmaz diye birşey yok!

Bazen TİVİPORT'ta görürsünüz, kayıtlara geçsin diye hassas konulara değiniriz, işte bu konu da bunlardan biri.

Bursa'nın en değerli arazilerinden birine sahip Bursaspor Özlüce tesisleri, zaman zaman Bursaspor'un kurtuluş projesi olarak gündeme gelir.

ANALİZ 17 Temmuz 2024 Çarşamba, 13:29

Yorumlar

Öne Çıkanlar

Diğer Haberler

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK!  BELEDİYEDEN YENİ KARAR

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK! BELEDİYEDEN YENİ KARAR

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA  GÜÇ BİRLİĞİ

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA GÜÇ BİRLİĞİ

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!