Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin açılış tarihi ne zaman?

Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin açılış tarihi ne zaman?

KENT GÜNDEMİ, 03 Temmuz 2024 Çarşamba, 17:46
HASTANELER YETMİYOR... Türkiye'nin yoğun göç alan kentlerinden Bursa sağlık kuruluşları ve yatak sayısı Bursalıların ihtiyacı karşılayamaz duruma geldi.

Bursa'daki kamu hastaneleri alarm vermeye başladı. Bursa sağlık sistemi hasta yoğunluğunu kaldıramaz duruma geldi.

Yüzde 100'e yakın kapasiteyle çalışıyor olmasına rağmen hasta yoğunluğu karşısında yetersiz kalan servisler ve ünitelerde yatak bulunamayınca hekimlerde, vatandaşlarda çaresiz kalıyor.

Yoğun bakım hastaları arasında tercih yapmak zorunda kaldıklarını utanarak dile getiren hekimler " Bursa'da sağlık sistemi çökme noktasına geldi" diyerek durumun ne kadar vahim olduğunu gözler önüne serdi.

Bursa'da, Bursa Devlet Hastanesi, Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğumevi'nin kapatılması yaşanan sağlık sorunlarını artmasına neden oldu.

Yoğun bakım başta olmak üzere, ayaktan tedavi hizmetlerinde de sorun yaşandığını belirten Bursa Tabip Odası Başkanı Dr.Kadir Binbaş, "Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin dışında, tüm Bursa'ya Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çekirge Devlet Hastanesi ve Bursa Şehir Hastanesi olmak üzere üç hastane hizmet vermekte" diyerek, Devlet Hastanelerinin ihtiyacı karşılamaktan oldukça uzak olduğunu ifade etti.

Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Kadir Binbaş , "Bursa'nın kronik sorunu her geçen gün daha da derinleşiyor. Önlem alınmazsa, Bursa'yı büyük bir kriz bekliyor" açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanlığı'nın son yayınladığı 2022 istatistiklerine göre; Bursa'da 10 bin kişiye 4,8 oranında yoğun bakım yatağı düşüyor. Türkiye'nin dördüncü büyük kenti Bursa'da hastane sayısı 42, yoğun bakım yatak sayısı ise 1542

ALİ OSMAN SÖNMEZ HASTANESİ NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da gerçekleştirdiği mitinginde Osmangazi ilçesi Acemler mevkiinde yer alan Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin açılış tarihini duyurarak müjde vermişti.

Erdoğan, "Şehir Hastanesi standardında bin 315 yataklı Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi inşaatını tamamladık. Test ve devreye alma işlemleri bittikten sonra 3 ay içinde hasta kabulüne başlıyoruz. Uludağ Üniversitemiz bünyesinde 250 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi inşaatı sürüyor. Bursa'ya bin yataklı bir hastane daha yapmayı planlıyoruz" demişti,

Haziran ayında açılması planlanan Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin halen açılamamış olmasına Bursalı doktor ve sağlık çalışanları tepkiler. Hizmete gireceği gün merakla beklenen Acemler Ali Osman Sönmez Hastanesi 950 yatak kapasiteli. Bursa bu konuda acil önlem bekliyor.

KENT GÜNDEMİ 03 Temmuz 2024 Çarşamba, 17:46

Yorumlar

Öne Çıkanlar

Diğer Haberler

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA  GÜÇ BİRLİĞİ

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA GÜÇ BİRLİĞİ

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK!  BELEDİYEDEN YENİ KARAR

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK! BELEDİYEDEN YENİ KARAR

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!