BU HATAYI ASLA YAPMAYIN!

BU HATAYI ASLA YAPMAYIN!

BİLİM VE TEKNOLOJİ, 11 Eylül 2024 Çarşamba, 11:36
Pil ömrünü anında kısaltıyor. Telefonu şarj etmek için en uygun zaman buymuş!

Akıllı telefonları sürekli şarj etmek, bir süre sonra pil sağlığının düşmesine neden olur. Yanlış kullanımlar telefonun bataryasına zarar verdiği için uzun ömürlü kullanamayacağınız anlamına gelir. Peki telefon en iyi hangi zamanda şarj edilir?

Akıllı telefonları şarj etmek için telefon pilinizin tamamen bitmesine gerek yok. Hatta bu davranış telefona uzun vadede zarar verebilir. Bununla birlikte telefonu yalnızca %100 olduğunda şarjdan çıkarmanın da herhangi bir iyi etkisi bulunmuyor.

TELEFON NE ZAMAN ŞARJA TAKILMALI?

Telefona zaman vermeden yapılması gereken en mantıklı şarj yöntemi batarya yüzdesinin 40 ila 80 arasında olmasıdır. Bu batarya aralığı pil sağlığına herhangi bir değişim vermeyecektir.

Üstelik şarj ederken de telefonunuzu kapatmayın. Kulağa ilginç gelse de en mantıklı yöntem, telefonu her gece şarj etmek.

Genellikle telefonun gece boyunca şarjda kalmasının doğru olmadığı düşünülür. Ancak yeni teknolojiler sayesinde gece boyunca şarjda bıraktığınız telefonun akışı %100 olduğunda kesilir. Otomatik olarak duran şarj, pil sağlığını düşürmez.

Gece telefon yedeklemeleri ve internet yükleme işlemleri yapıldığı için gün içinde pil sağlığınıza zarar gelmeyecektir. O nedenle geceleri telefonunuzun şarjını fulleyebilirsiniz. Şarj etmek için telefonun sıfıra inmesini beklemenize hiç gerek yok.

Yüzde sıfır olunca kapanan telefonun şarjı aslında sıfır değildir. Pilin tamamen bitmesini önlemek için cihazda yeterli şarj bulunur. Aynı şekilde yüzde yüz şarj maksimum seviye olarak sunulmaz. Aşırı şarjı önlemek için maksimum değerin altında şarj durdurulacaktır.

BU HATAYI ASLA YAPMAYIN!

Yapabileceğiniz en kötü hata, pili yüzde sıfıra kadar boşaltıp hemen şarj etmemektir. Kapandıktan sonra az miktarda enerji kaldığı için uzun süre bırakıldığında bu enerji bitecektir. Batarya sıfıra ulaştığında birkaç saat geciktirmeden hızlıca şarj edin. Yanınızda şarj aleti yoksa beklenmedik kapanmaları önlemek için düşük güç modu kullanmayı deneyin.

Bir telefonu asla periyodik olarak şarj etmeden aylarca bırakmayın. Uzun süre kullanılmayacağı zaman %50 civarında şarjda bırakılmalıdır. Ayrıca telefonu şarj etmek için yüksek kaliteli USB kaynağı kullanın. (Kaynak: Milliyet)

pil sağlığışarjpil ömrütelefon piliiphone pil sağlığıtelefon

BİLİM VE TEKNOLOJİ 11 Eylül 2024 Çarşamba, 11:36

Yorumlar

Öne Çıkanlar

Diğer Haberler

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA  GÜÇ BİRLİĞİ

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA GÜÇ BİRLİĞİ

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK!  BELEDİYEDEN YENİ KARAR

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK! BELEDİYEDEN YENİ KARAR

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!