BOZBEY VE AK PARTİ

BOZBEY VE AK PARTİ

KULİS, 29 Temmuz 2024 Pazartesi, 10:27
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, CHP'nin açıkladığı tutarın yanlış olduğunu belirterek Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin borcunu açıkladı. Işıkhan, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin en az borçlu belediyelerden biri olduğunu söyledi. Bu açıklamadan sonra bir şeylerin çok bariz olarak özellikle işlendiği ve bunun arkasında neler olduğunu sorguladık. Bozbey ve AK Parti içindeki dengeleri araştırdık ve ilginç bilgilere ulaştık. Kimler, kimlerle beraber?

CHP kulisleri, 47 yıl sonra iktidara gelmelerinin gerçek nedeninin ekonomi olduğunun farkında ve istatistikler AK Parti seçmeninin sandığa gitmemesinden dolayı bu seçimi kazandıklarını doğruluyor. Bunun önemli bir fırsat olduğunu düşünenlerin sayısı ise çoğunlukta ancak Bursa Büyükşehir Belediyesi yönetimi yaptıklarıyla aynı fikirde olmadığını gösteriyor. Bozbey sürekli eski yönetimi eleştiriyor ve Bursa'nın geleceği ile ilgili somut adımlar atılamıyor. Bu süre bir şeylerin altyapı hazırlığı olarak mı? değerlendiriliyor, yoksa Bozbey, AK parti içinde yaşanan hesaplaşmanın bir ayağı olarak mı kullanılıyor? İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamaları sonrası CHP ve AK Parti kulislerine sorduk.

Son olarak neler yaşandı, onları hatırlayalım:

CHP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in borç açıklamasını hem Bakan Işıkhan, ardından eski Belediye Başkanı Alinur Aktaş yalanladı Geçtiğimiz günlerde Bursa'da olan ve cumartesi akşamı kentten ayrılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Bozbey'den aldığı bilgi doğrultusunda Bursa'nın borcunun 4,5 milyar olduğunu açıklamasının ardından Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın, Büyükşehir Belediyesi'nin prim borcunun bulunmadığını, sadece BURULAŞ Genel Müdürlüğü'nün 600 milyon lira dolayında bir SGK prim borcu olduğunu söylemesi tartışmaları iyice alevlendirirken vatandaşın da kafası karıştı.

İmamoğlu'na 'borç ödeme' teşekkürü

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey borçlarla ilgili ağlanmaya,kafa karıştırmaya ve kafa tutmaya devam ediyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısından sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu SGK borçlarını ödemek için başvuruda bulundu. AK Parti'den Leyla Şahin Usta, bu adımı takdir etti. Leyla Şahin Usta sözlerine şöyle devam etti.

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi de başvurusunu yapmış, bu ödemeyle ilgili girişimini başlatmıştır. Bu yapıcı tutumdan dolayı da teşekkür ediyoruz.

Bu konunun saptırılmaması milletin çıkarları, hizmetin devam ettirilmesi amacıyla SGK yapılandırılmasının, borçların ödenmesinin millete hizmet amaçlı olduğunu vurgulamak istiyorum."

Bakan Işıkhan canlı yayınında soruları yanıtladı ve açıklamalarda bulundu.

Belediyelerin SGK'ye toplam prim borcunun yaklaşık 96 milyar lira olduğunu ifade eden Işıkhan, sigorta primlerinin ödenmesi gereken zorunlu primler olduğunu anımsattı.

Işıkhan, belediyelerle birlikte belediye şirketlerinin de SGK'ye sigorta prim borcunun bulunduğuna işaret ederek, belediye şirketlerinin borcunun da belediyelerin borcu olarak görüldüğünü belirtti.Işıkhan, CHP'nin belediyelerin borçlarıyla ilgili bilgileri çarpıttığı değerlendirmesinde bulunarak, "Bursa Büyükşehir Belediyesinin 3,5 milyar lira olduğu söylenen borç, 31 Mart itibarıyla belediye şirketleri dahil toplam 382 milyon lira. Bursa Büyükşehir Belediyesi en az borçlu belediyelerden biri." dedi.

BOZBEY YALAN MI SÖYLEDİ!

Eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geçen günlerde açıklanan ve kendi dönemine ait olan kamu borçlarına ilişkin açıklamada bulundu

Aktaş'ın açıklaması şöyle;

"Kıymetli Bursalı Hemşehrilerim. Son günlerde başkanlığım dönemindeki kamu borçlarına ilişkin yapılan asılsız iddialara yönelik açıklamamı kamuoyuna saygıyla arz ediyorum.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in devraldıkları Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 4,5 milyar TL SGK ve vergi borcu olduğu bu borcun büyük kısmının SGK borcu olduğu iddasını büyük bir dehşet ve hayretle takip ettim. Müddei iddiasını ispatla mesuldür. Aksi halde müfteridir! Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ve BUSKİ'nin SGK borcu yoktur. İştiraklerden Burulaş'ın 31 Mart 2024 tarihine kadar 600 küsür milyon TL civarında SGK borcu bulunmaktadır. Ayrıca 1 Nisan'dan itibaren de yeni seçilen başkanın idaresindeki Burulaş SGK borcunu ödememektedir.

Dolayısıyla söylenen rakamlar ve bilgiler külliyen yalandır! Rakamlarla yalan söyleme konusunda uzman olan CHP idaresinin yeni bir tiyatrosu ile Bursa halkı uyutulmak ak Belediyeciliğin yüz akı Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin itibarı zedelenmek isteniyor. Mevcut Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı göreve geldiği günden bu yana 2 makam aracını satıp 5 minibüs almaktan, faaliyette olan lokantayı Semt Lokantasına çevirmekten başka ne yapmıştır? Geçmiş dönem yönetimlerini iftira ve asılsız bilgilerle töhmet altında bırakarak, yoksa önümüzdeki dönem vermeyecekleri hizmetlerin üstü mü örtülüyor? Ya da kılıf mi uydurulmaya çalışılıyor?

Unutulmamalı ki 31 Mart'tan bu yana Bursa Büyükşehir Belediyesi ile tüm bağlı kurum ve kuruluşlarının yetki, görev ve sorumluluğu Sayın mevcut Başkan'dadır."

TİVİPORT ARAŞTIRDI HEM CHP, HEMDE AK PARTİ KULİSLERİ AYNI ŞEYİ SÖYLEDİ.

Mustafa Bozbey'in 31 Mart seçimlerinden sonra kamuoyu ile paylaştığı tek konu, geçmiş yönetimi suçlaması. Yaklaşık 120 gündür Ak Partili yönetimi suçlayan açıklamarı ile adeta yapamadığı işlerin üstünü örtmeye çalışıyor. Bizlerde bu konuyu araştırdık, CHP kulislerini dinledik AK Parti kulislerini dinledik ve çıkan sonuç: ''Siyaset üstü oluşum!''

İlk olarak CHP Kulisleri;

CHP Kulisleri, seçimden sonra geçen süre zarfından hiç memnun değil. Nedeni ise Bozbey'in, CHP İl başkanı Nihat Yeşiltaş ile kurduğu sistem! İşte bu ikilinin CHP örgütünü baskılayıcı sistemi bazı konuların konuşulmasına neden oldu. CHP örgütü üyeleri ve eski yöneticileri, Bozbey'in siyaset üstü oluşumuna dikkat çekti. CHP örgütü, Mustafa Bozbey'in bazı AK Partililere gösterdiği hassasiyeti, CHP örgütüne göstermediği ve hatta CHP'nin Bursa'da iktidar olmadığını savunan düşüncelere hakim. Bu durumun kamuoyu önünde tartışmalarının CHP'ye zarar vereceğinden sustuklarını ve yaklaşan kongreleri beklediklerini söylediler. CHP örgütünden önemli bir isim ise çok ilginç bir iddiada bulundu,''31 mart seçimlerinde bazı AK Partililer, özellikle Bozbey'e çalıştı'' dedi. Bunun nedenini sorduk, araştırdık ve karşımıza ''Siyaset üstü oluşum''çıktı.

Kim bunlar?

CHP örgütü konuya neredeyse AK Parti'den daha hakim durumda..CHP'liler Bursa'da yaşananları uzun yıllar izlemişler ve şuan yine aynı aktörlerin etkin olduklarını görünce,bu düşüncelerinin doğruluğu konusunda bir kanıya varmışlar. Şimdi CHP kulislerinde konuşulan konuları szilerle madde madde paylaşacağız.

AK Parti içinde ki muhalif güçler Bozbey üzerinden güç edinmeye çalışıyor. Bu çok ilginç bir iddia ve bunu AK Parti kulislerine de sorduk ancak ilk önce CHP tarafında ki değerlendrimeleri aktarmak istiyoruz. AK Parti içindeki muhalif isimleri CHP'liler şöyle tarif ediyor; Yıllardan beri AK parti içinde güç savaşları yaşandı, bu güç savaşları CHP'de yaşananlardan farklı. O fark ise şu;

Ak Parti'de lider odaklı siyaset var, CHP'de ise demokratik bir anlayış hakim, bizde kamuoyu önünde tartışmak, eleştirmek çok normal. AK Parti'de ise aile içi konuları kamuoyu önünde tartışılması mümkün değil. Bu durumda bazı AK Partililer, elinde ki güçleri rakiplerine aktararak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ''Bursa, biz olmadan güç kaybediyor''mesajı vermek amacıyla hamle yapıyorlar görüşündeler. Bunun nedeni ise Bursa'nın yönetiminde güç sahibi olmak ve bazı projelerini hayata geçirmek olduğu iddialar arasında yerini alıyor.

Mesela AK Parti'nin eski Belediye başkanlarından bir ismin, CHP'li bir üyeye ''Bu seçim aslında size çalışıyoruz'' cümlesini kurması çok önemli. Bu mesajın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve AK Parti'nin yönetimine olduğu çok net!

CHP kulislerinde konuşulan ikinci konu ise şehrin ekonomi lobilerinin de AK Parti'nin eski yönetimine olan tepkisi. Bunun nedeni olarak imara açılması planlanan sanayi arazilerinin onaylanmaması olarak, iddalar arasında yer aldı. Bu durumda, Bursa'da ki bazı güç odaklarının talepleri yerine gelmeyince ya AK Parti'nin aday değişikliği ile girişimlerde bulunmuşlar, başaramayınca gizli bir şekilde Bozbey'i desteklemişler.

Ayrıca Bursaspor ile ilgili de tespitleri var CHP'lilerin. Yıllarca 3.lige düşmesini izleyen anlayışın neden bu dönemde kolları sıvadıklarını sorguluyorlar. İşte! CHP kulisleri bu siyaset üstü yapıyı böyle anlatıyor.

AK Parti kulisleri ne diyor?

AK Parti, gelenek olarak adlandırdığı ve hiç bir zaman parti içinde yaşananları kamuoyunda tartışmama kuralını yine bozmuyor. Ancak bazı konular o kadar su yüzüne çıkmış ve ortalıklarda konuşulmaya başlamış ki, bu sürecin seçim öncesine dayandığı iddia ediliyor. AK Parti kulisleri, dönemin başkanı Alinur Aktaş aleyhine başlatılan propagandayı şimdi masaya yatırmışlar. Bu süreçte başrolde olan isimlerin hedeflerini ve şuan AK parti'nin düştüğü durumu tartışmaya açmışlar. Edindiğimiz kulis bilgileri ise şu yönde; Yıllardan beri Bursa'da ağabey tartışması yaşandı ve bu tartışmaların odağında Faruk Çelik ismi gündeme geldi. Hatta eski Bakan Faruk Çelik'in, Urfa'ya gönderilmesinin altına da bir çok senaryo yazıldı. Doğal olarak sürecin buralara kadar gelmesinde Çelik'in etkisi olduğu konuşuluyor.

Seçim öncesi ise AK Partili güçlü isimlerin sahada görünmediği ve yerel seçimlerde Efkan Ala ve Mustafa Varank dışında sahada kimsenin doğru bir şekilde yer almadığı vurgulanıyor. Özellikle Varank'ın mücadelesi ise gözlerden kaçmamış. Bu gözlemlerden sonra siyasetin başka yüzününe değiniyor AK parti kulisleri ve tespit CHP kulisleri ile örtüşüyor. Yıllardan beri devam eden güç savaşları, AK Parti'nin son dönemini daha derinden etkilemiş ve gizli ittifaklar oluşturmuş.

Bu oluşum ise AK Parti'nin bu dönem seçimi kaybetmesine neden olmuş. Doğal olarak şu mesaj verilmek istenmiş,'' AK Parti biz yoksak yok!''

AK Parti kulisleri en çok eski başkan Recep Altepe'yi eleştiriyor. AK Partili üyeler, seçimden önce Altepe'nin çalışmadığı iddialarına yer veriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da bu yönde bilgilerin gittiği kulislerden gelen bilgiler arasında. Üstelik Erdoğan tarafından partide üst düzey görev verilen bir ismin, kendisine yapılanlara karşılık verdiği bir tepki olarak yorumlanıyor. Bir zamanlar Faruk Çelik ile aralarının açılması konusunda da Altepe'nin aynı tepkiyi verdiğini ve bu dönemde aralarında ki buzlarin eridiği belirtiliyor. Altepe'nin BTSO Başkanı Burkay ile dünürlüğü, Burkay ile Alinur Aktaş'ın arasının açık olması, yıllardan beri görüşmeyen Faruk Çelik ile Burkay'ın bir araya gelmesi, Ak Parti kulislerinde şu sıralar çok konuşuluyor.

Ama kesin olan şu ki;

Bu yaşananlardan en karlı Bozbey çıktı!

Ve AK Parti'de uzun yıllar yaşanan ama gün yüzüne çıkmayan gerginlik, 31 mart seçim sonuçları ile sessiz bir çığlık olarak kamuoyuınun gündemine geldi.

20 yıldan beri konuşulan konular artık tartışılmaya başlandı. Seçimlerde Cumhur ittifakı ve Millet ittifakını çok duyduk ama Bursa'da farklı bir ittifak modeli var. O ittifakın adı ise Bozbey ittifakı ve bu duruma partilerin genel merkezleri ne diyecek? Merakla beklenen sorunun cevabını zaman gösterecek.

KULİS 29 Temmuz 2024 Pazartesi, 10:27

Yorumlar

Öne Çıkanlar

Diğer Haberler

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA  GÜÇ BİRLİĞİ

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA GÜÇ BİRLİĞİ

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK!  BELEDİYEDEN YENİ KARAR

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK! BELEDİYEDEN YENİ KARAR