AK PARTİLİ SEÇMENDE UYUTMAYA KARŞI

AK PARTİLİ SEÇMENDE UYUTMAYA KARŞI

CAN DOSTLARI, 18 Temmuz 2024 Perşembe, 10:11
İki farklı anket şirketinden ortak sonuç: AK Partili seçmen de uyutmaya karşı

AK Parti'nin Meclis'e sunduğu, 'Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne yönelik tepkiler yükselmeye devam ediyor. Araştırma şirketleri tarafından yapılan son anketlerde, AK Partili seçmenlerin de sahipsiz köpeklerin uyutulmasına karşı olduğu görüldü. Metropoll Araştırma'nın anketinde AK Partililerin yüzde 96,9'u, Yöneylem Araştırma anketinde ise yüzde 91,3'ü öldürme seçeneğini doğru bulmadığını söyledi.

AK Parti'nin Meclis'e sunduğu başıboş sokak köpeklerinin öldürülmesini öngören yasa tasarısına tepkiler yükselmeye devam ediyor.

Sokak hayvanlarının uyutulmasını öngören kanun teklifini vatandaşların siyasi parti tercihine göre ele alan anket şirketleri toplumun çok küçük bir kısmının uyutma tercihini doğru bulduğunu gözler önüne serdi.

Metropoll Araştırma'nın anketine katılan AK Partili seçmenlerin yüzde 96,9'u CHP'lilerin 96,6'sı MHP'lilerin ise yüzde 95,5'i sokak hayvanlarının öldürülmesine karşı çıktı.

Yöneylem Araştırma'nın anketinde ise AK Partililerin yüzde 91,3'ü, CHP'li seçmenlerin yüzde 93,8'i ve MHP'lilerin yüzde 89,7'si uyutma yöntemini istemediğini belirtti.

Yöneylem Araştırma'nın anketinde çıkan sonuçta, AK Parti'ye oy vereceğini belirten vatandaşların sadece yüzde 6'sının öldürme seçeneğini doğru bulduğu görüldü. Bu oran CHP seçmeninde yüzde 5,2, MHP'lilerde yüzde 8,8 oldu.

Ankete göre, kararsız seçmenlerin yüzde 5,3'ü ve oy kullanmayacakların yüzde 10,2'si köpeklerin uyutulması gerektiğini savunuyor.

https://x.com/derya__komurcu/status/1813541625840185661

MetroPoll Araştırma tarafından yapılan ankette ise AK Partili seçmenlerin yüzde 2,4'ünün uyutma seçeneğine sıcak baktığı, yüzde 73,9'unun ise sahipsiz hayvanların barınağa alınmalı dediği görüldü.

Ankette toplumun yüzde 78,6'sının sokak hayvanlarının barınaklara alınması gerektiğini düşündüğü, sahipsiz köpeklerin öldürülmesi gerektiğini düşünenlerin oranı ise yüzde 2,7 oldu.

https://x.com/metropoll/status/1813551552759754828

Sahipsiz köpek sorunu olduğunu düşünmeyenlerin oranı ise şu şekilde:

AK Parti yüzde 2,3
CHP yüzde 3,4
MHP yüzde 5,8
İYİ Parti yüzde 2,6
DEM Parti yüzde 6,9

CAN DOSTLARI 18 Temmuz 2024 Perşembe, 10:11

Yorumlar

Öne Çıkanlar

Diğer Haberler

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA  GÜÇ BİRLİĞİ

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA GÜÇ BİRLİĞİ

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK!  BELEDİYEDEN YENİ KARAR

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK! BELEDİYEDEN YENİ KARAR

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!