100 GÜNDE NELER OLDU!

100 GÜNDE NELER OLDU!

ANALİZ, 15 Temmuz 2024 Pazartesi, 11:02
31 Mart yerel seçimlerinde CHP'den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Mustafa Bozbey'in göreve başlamasının üstünden 100 gün geçti. TİVİPORT olarak Bursa'nın gülen yüzü Başkan Bozbey'in karnesini çıkarttık.

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Mustafa Bozbey'in göreve başlamasının üstünden 100 gün geçti. Başkan Bozbey, bu süre zarfında birçok projeyi hayata geçirerek Bursa halkının kalbini kazandı demek isterdik. Ancak Bozbey 100 günlük süre zarfında yaptığı projelerle değil ilk icraatlarının başında atamalar,zamlar ve "Emekli Bayram Destek Çeki" dağıtımındaki tutumuyla Bursalıları isyan ettirdi.

İşte Bozbey'in 100 günlük icraatları...

EŞ, DOST, AKRABA ATAMALARI

Türkiye gündemine ''aile atamaları'' ile gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ısrarla, ne CHP Genel merkezini ne de kamuoyundan gelen uyarıları hiçe sayarak baldızını ve yakın aile dostlarını ,Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde verdiği üst düzey görevlerden uzaklaştırmadı.

BURSA'DA ZAM YAĞMURU:

Bursalıları gülümsetmek için göreve gelen Başkan Bozbey'in zam yağmurları peş peşe geldi. BESAŞ, BURULAŞ,BURFAŞ gibi belediye iştiraki tüm tesislerde üst sınırdan zamlar gerçekleştirildi. 7.5 TL'den satılan 400 gramlık normal ekmeğin fiyatı 12.5 TL oldu.

Bozbey bu nedenle göreve gelir gelmez yaptığı zamlarla dar ve sabit gelirli vatandaşın tepkisini çekti.

"EMEKLİ BAYRAM DESTEK ÇEKİ" YALAN OLDU

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in Genel Başkan Özgür Özel'e rağmen görevden almadığı Liyakatlı Baldız Sezen Uğur'un başında bulunduğu Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ilk sınavında BOZBEY'i zora soktu.

Günlerce bu desteği bekleyen yüzlerce emekli heyecanla kurumun sitesine girerek başvuru sonucunu görüntüleyince küplere bindi. Çeşitli platformlarda yorum yapan emekliler " Getirdiğimiz gibi göndermesini de biliriz... Kime çıktı bu çekler yine Bozbey kandırmacası. Emekliyle dalga geçiyor." şeklinde tepki verdiler.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin enflasyon karşısında ezilen ihtiyaç sahibi emeklilere vereceği 2000 TL değerindeki Kurban Bayramı Destek Çeki emeklileri hayal kırıklığına uğrattı.

SOSYAL MEDYADA HEP VAROLDU:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey 31 Mart Yerel seçimlerinin ardından ihmal etmediği tek alan sosyal medya platformları oldu. Platformda hemen her gün bol gülümsemeli videolu paylaşımlar yapan Bozbey algı Belediyeciliğinde oldukça başarılıydı!

BOL BOL ZİYARETÇİ KABUL ETTİ

Geçen 100 günlük süre içinde makamında ziyaretçi ağırlamaktan sahaya bir türlü inemediğini belirtti Bozbey her fırsatta. Çaylı, kahveli kabul ve iadeyi ziyaretlerden Bursa halkının köklü sorunlarına sıra gelmedi

HER AY ŞİKAYET TOLANTILARI:

Bursa'nın gülen yüzü Başkan Bozbey göreve geldikten sonra her ay düzenli olarak basın mensuplarıyla bir araya gelerek geçmiş dönemi ve hükümeti şikayet etti. Göreve talip olurken karşılaşacağı her türlü sorunun farkında olan Bozbey sürekli suçlama yapmaktan ve şikayet etmekten öteye gidemedi. Henüz ortaya somut bir proje de çıkaramadı.

Kısacası Gülümseyin diyerek göreve başlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey sınıfta kaldı. Sosyal belediyecilikten uzak tavırları,uygulamaları Bursalıları öfkelendirdi,kızdırdı,hayal kırıklığına uğrattı.

Daha yaşanabilir Bursa için "GÜLÜMSE BURSA" sloganı şimdilik hayal oldu.

CHP Genel Merkezi başta olmak üzere Bursa'da CHP'ye yıllarca emek vermiş örgüt üyeleri, Bozbey'in yönetim tarzına ve skandal atamalarına karşı büyük bir öfke içinde.

Özetle, CHP Bursa'da yaşanan bu süreçte, rant kazanırkrn CHP'nin itibarı ise yerle bir oluyor. Bursa'daki bu durumu analiz edebilen CHP'nin Bursa'da ciddi bir kriz içinde olduğunu herkes görebilir.

ANALİZ 15 Temmuz 2024 Pazartesi, 11:02

Yorumlar

Öne Çıkanlar

Diğer Haberler

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK!  BELEDİYEDEN YENİ KARAR

ARTIK ÜCRETLİ OLACAK! BELEDİYEDEN YENİ KARAR

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA  GÜÇ BİRLİĞİ

MUSTAFAKEMALPAŞA'DA GÜÇ BİRLİĞİ

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

BURSA BARAJLARI ALARM VERİYOR!

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

TESETTÜRE GİRİNCE ÇOK KONUŞULMUŞTU!

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

GEMLİK KAYMAKAMI KIRKLARELİ VALİSİ OLDU

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!

YİNE MUSTAFA ESGİN DUYURDU!